Serena Williams še ne razmišlja o upokojitvi. Foto: Reuters
Serena Williams še ne razmišlja o upokojitvi. Foto: Reuters
Serena Williams in Alexis Ohanian
Serena in njen mož, 34-letni soustanovitelj spletne strani Reddit Alexis Ohanian, sta se prvega otroka razveselila 1. septembra lani. Foto: Reuters

"Ko sem prvič videla naslovnico, sem zajokala," je zvezdnica zapisala na Instagramu, kjer je objavila omenjeno naslovnico: "Vse naslovnice Vogua so posebne, ampak da to delim s svojo prelepo hčerko, pomeni trenutek, ki ga ne bom nikoli pozabila." Obenem je pozvala svoje sledilce, naj preberejo članek.

V njem je Serena spregovorila o porodu, ki je bil zaradi zapletov dokončan s carskim rezom. Za to so se odločili, ker se je otroku začel zniževati srčni utrip. Ko je Olympia prijokala na svet, pa se zapleti niso končali, saj je imela Serena krvne strdke v pljučih, odprla se je tudi rana, tako da je bila zaradi zapletov šest tednov priklenjena na posteljo.

Odkrito je povedala tudi, da se velikokrat znajde na dnu in da se počuti, kot da ne zmore opravljati materinske vloge: "Nihče ne govori o težkih trenutkih - o pritisku, ki ga čutiš, o nemoči vsakokrat, ko slišiš otroka jokati. Zlomila sem se ničkolikokrat. Najprej sem jezna zaradi joka, nato žalostna, ker sem jezna, in na koncu kriva, ker le zakaj se počutim tako žalostno, ko imam tako čudovitega dojenčka. Čustva so nora."

Razkrila je tudi, kako bo vzgajala otroka: "Presrečna sem, ker imam hčerko. Želim jo naučiti, da meja ni."

Ne upokojitvi
Tenisačica, ki je septembra dopolnila 36 let, ne razmišlja o upokojitvi: "V svojih letih vidim ciljno črto. In ko vidite ciljno črto, ne upočasnite koraka. Pospešite ga." Dodala je: "Če sem iskrena, je privlačna ideja, da bi se preselila v San Francisco in da bi bila le mama. Ampak ne še. Vsekakor si želim še grand slamov. Zavedam se knjige rekordov. Ni skrivnost, da želim osvojiti 25 grand slamov." Američanka, ki se e je v karieri osvojila že 23 turnirjev za grand slam, na večni lestvici zaostaja le še za Avstralko Margaret Court, ki je osvojila turnir več (24).

Na lovoriko št. 24 bo Serena tako morala počakati vsaj do Roland Garrosa, saj je pred dnevi odpovedala nastop v Melbournu: "S trenerjem sva se odločila, da greva na turnirje le, če bom popolnoma pripravljena za končno zmago. Za največje dosežke enostavno potrebujem še nekaj časa. Po dvoboju v Abu Dabiju sem spoznala, da sem res zelo blizu vrnitve, a še nisem popolnoma tam, kjer si želim biti."

A much-anticipated return to the women’s tour. Marriage. Motherhood. Has any of it slowed our February cover star @SerenaWilliams down? Apparently not. At all. Watch her crush the #LemonDanceChallenge in the link in our bio. Director @bardiazeinali Fashion Editor @anjuhlow2 DP @santiago_g3 Second Camera Carlos Martinez Santana First AC @chevyanderson Hair @vernonfrancois Makeup @sirjohnofficial Choreographer Garry Lewis Movement Coach @mettenarrative Gaffer Nicolas Donadio Key Grip Paul Womack Sound @roasteve Production @geprojects Editor @instagrahamsam, @modern.post Animations @gloriafx Featuring Wendy Rodriguez, Nickolas Chilcote Music “Lemon” by @nerd and @badgalriri Filmed at Palm Beach International Airport With thanks to @wheelsup8760

A post shared by Vogue (@voguemagazine) on Jan 10, 2018 at 5:32am PST

My heartbeats photo

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on Nov 20, 2017 at 12:35pm PST