Francesa pravi, da s Silviem zaradi njegovih strankarskih tegob zadnje čase slabo spita. Foto: EPA
Francesa pravi, da s Silviem zaradi njegovih strankarskih tegob zadnje čase slabo spita. Foto: EPA
Skoraj 50 let mlajša zaročenka se je odločila vnesti red v Berlusconijevo življenje. Foto: EPA

Francesca Pascale, nekdanja trgovinska pomočnica iz Neaplja, se je dobro udomačila v dvorcu Palazzo Grazioli, ki si ga v Rimu že nekaj časa deli z razvpitim tajkunom in politikom.

Eden njenih prvih projektov je "pregled stroškov" za gospodinjstvo, saj je bila šokirana, ko je ugotovila, da njen Silvio plačuje po 80 evrov za kilogram stročjega fižola - približno 16-krat več, kot bi zanj odštel na tržnici.

Kot piše italijanski tabloid Oggi, je Francesca razkrila še, da je Berlusconi, milijarder pri svojih dobaviteljih naročal velikanske količine svežih rib, in to kljub temu da jih ne mara: "K nam so prihajali ogromni zabojniki rib, čeprav vsi vejo, da ne le da ne je rib, ampak tudi sovraži njihov vonj med kuhanjem."

Odslej takšnega brezglavega zapravljanja ne bo več, saj je "pri hiši ženska", pravi Pascalejeva in nadaljuje: "Medtem ko se Silvio ukvarja s svojo stranko, sem se jaz lotila popolne reorganizacije hiše, nekakšnega pregleda stroškov."

"Sploh ne veva več, kaj je trden spanec"
Berlusconi, ki mu grozi izključitev iz parlamenta, znašel pa se je tudi v navzkrižju z nekaterimi strankarskimi kolegi, naj bi zaradi skrbi zelo slabo spal. "Živčna sva, sploh ne veva več, kaj je trden spanec. Vse se dogaja tako na hitro in ni pošteno, kar koli že si mislite o Silviu."

Senat bo naslednji teden glasoval o tem, ali bodo Berlusconiju odvzeli sedež v parlamentu. To je posledica obsodbe zaradi utaje davkov - dobil je štiirletno kazen, ki pa so mu jo zmanjšali na eno leto. Če si ne bo uspel izboriti pomilostitve od predsednika (in zelo verjetno, da mu ne bo), bo moral 12 mesecev opravljati družbenokoristna dela. Kot pišejo pri Telegraphu, bi bilo to za milijarderja, ki je že 20 let ena ključnih osebnosti italijanske politike, veliko ponižanje.

Silvijeva "konkurenca": maltežan Dudu
Pascalejeva, pri kateri se za naklonjenost s Silviom poteguje maltežan Dudu, je potožila še, da jo mediji nepošteno prikazujejo kot oportunistično "hijeno", ki je odgnala vse manekenke, igralke in dekleta na klic iz Berlusconijeve druščine "bunga bunga" zabav. Preživnina, ki jo mora Berlusconi po ločitvi plačevati svoji nekdanji ženi Veronici Lario, se ji zdi odločno previsoka. "V kakšni državi se javnost ne zdrzne, ko moškemu naložijo, da mora nekdanji ženi plačevati tri milijone evrov na mesec?"

Kot pojasnjuje, je Silvio prav njo izbral, ker je v njegovo življenje vnesla red, za italijanski Vanity Fair pa je prejšnji mesec povedala, da upa, da jo bo kmalu zaprosil za roko in bo postala njegova tretja žena. Vanj se je zagledala že kot najstnica, na strankarskem shodu mu je ponudila svojo telefonsko številko.