Najmlajši sin Hugha Hefnerja je po očetovem umiku postal prvi mož podjetja Playboy Enterprises. Foto: Reuters
Najmlajši sin Hugha Hefnerja je po očetovem umiku postal prvi mož podjetja Playboy Enterprises. Foto: Reuters

"S težkim srcem ga gledam, kako se bori," je dejal sin očeta Playboya v intervjuju za Hollywood Reporter in dodal: "Srečen sem, da so razlogi za njegov boj fizične narave in ne psihične." Aprila je ustanovitelj revije Playboy dopolnil 91 let. Le nekaj dni pred tem pa se je Cooper, ki je Hefov najmlajši sin, razgovoril o očetovem zdravstvenem stanju.

"Oče se je vedno šalil, zakaj bi hotel kdo iz dvorca, če bi tam živel. V resnici ima veliko težav s hrbtenico - to se zgodi, ko dopolniš 90 let, zato uživa svoje življenje v dvorcu," je aprila razlagal Cooper. Že konec lanskega leta so se pojavile govorice, da naj bi bil Hefner v zelo slabem zdravstvenem stanju. Ameriški mediji so se razpisali, da naj bi tehtal zgolj 40 kilogramov in nenehno potreboval pomoč.

Junija lani je razvpiti Playboyevi dvorec kupil Hefnerjev sosed. Prodaji je bila takrat dodana posebna točka - Hefner se je lastništvu odrekel pod pogojem, da v dvorcu brez plačevanja najemnine lahko živi in dela do smrti.

Po drugi strani pa Hefnerja ne skrbi naslednik, saj 25-letni Cooper sledi očetovim stopinjam. Pred kratkim je postal kreativni direktor podjetja Playboy Enterprises in predstavil svoje načrte, v katerih želi Playboy približati svoji generaciji. Februarja je komaj leto dni po revolucionarni odpravi objavljanja fotografij golih žensk naznanil, da se golota vrača, čeprav v bolj puritanski obliki z zadnjicami in oprsji.