Sobna košarka je igra, pri kateri v provizoričen košarkarski koš (lahko vzamete lonec, koš za smeti ali kakšno plastično posodo) mečeš takšne in drugačne objekte, ki jih najdeš pri roki, pravijo pri košarkarski zvezi, ki v ponedeljek, 30. marca, ob 10. uri začenja prvo tovrstno tekmovanje, sobno košarkarsko ligo.

Zaradi pandemije novega koronavirusa so se, kot je znano, uradna košarkarska tekmovanja v sezoni 2019/2020 pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije že končala. Košarkarji in košarkarice poleg tega ne morejo trenirati. "A košarkarski duh nas zahvaljujoč družbenim omrežjem spremlja na vsakem koraku," so zapisali na KZS-ju in napovedali začetek prve sobne košarkarske lige, ki bo potekala vsak dan, "vse do razglasitve prvega prvaka lige v sobni košarki".

Tekmovanje bo potekalo na spletnem družbenem omrežju Instagram. Igralci se bodo morali najprej prebiti skozi kvalifikacijsko sito. Najboljših 64 tekmovalcev se bo nato pomerilo v sistemu na izpadanje, na poti do finalnega turnirja najboljših štirih tekmovalcev, ki bo 4. aprila, pa bo treba premagati različne sobno-košarkarske izzive. Zmagovalec pa bo ob pravem pokalu prejel tudi Sony Play Station 4.