Izdelke, ki jih bo prodajalo podjetje Marka, bo krasil spremenjen logo nogometnega kluba. Foto: Reuters
Izdelke, ki jih bo prodajalo podjetje Marka, bo krasil spremenjen logo nogometnega kluba. Foto: Reuters

Marka, znamka oblačil s sedežem v Združenih arabskih emiratih, je dobila izključne pravice za izdelavo in prodajo izdelkov madridskega Reala v Združenih arabskih emiratih, Savdski Arabiji, Katarju, Kuvajtu, Bahrajnu in Omanu, s tem pa so se spremenila tudi pravila igre.

Kot je pojasnil podpredsednik podjetja Marka Kaled Al Mheiri, bodo izdelki Reala iz Madrida na omenjenih trgih nastopali z nekoliko spremenjenim logom. S krone bo namreč izginil križ, kot pravi Kaled Al Mheiri, so se za takšno potezo odločili zaradi "kulturne občutljivosti".

"Pozorni moramo biti do držav ob Perzijskem zalivu, ki so občutljive na izdelke s križem," je dodal Al Mheiri, ki ima v Dubaju tudi kavarno, posvečeno španskemu klubu. Izdelki s spremenjenim logom bodo na prodajne police prišli marca.

To pa ni prvič, da je Real Madrid privolil v spremembo loga, ki klub nepretrgoma spremlja že od leta 1941. Pred tremi leti je Real namreč sklenil pogodbo z banko iz Abu Dabija in se na Bližnjem vzhodu začel oglaševati z logom brez križa.