"Moje upanje je, da bo ta zasebni prostor deloval tako kot rekreativni objekt kot zbirališče bodočih prvih družin,” je sporočila prva dama.

Sorodna novica Melania Trump - izmuzljiva prva dama

Paviljon je razkrila zgolj sedem tednov, preden Trumpova administracija preda ključe Bele hiše demokratu Joeju Bidnu, zmagovalcu novembrskih predsedniških volitev.

Melania se je ob tem zahvalila "nadarjenim obrtnikom", ki so delali pri projektu, in "velikodušnim podpornikom Bele hiše".

"282.345," pa je z zgolj eno bolečo številko paviljon komentiral David Corn, urednik washingtonskega urada politične revije Mother Jones. Pri tem se je nanašal na število Američanov, ki so umrli s koronavirusom.

Trumpova se počasi pripravljata na selitev iz Bele hiše. Družina se bo iz Washingtona preselila na Florido. Foto: AP
Trumpova se počasi pripravljata na selitev iz Bele hiše. Družina se bo iz Washingtona preselila na Florido. Foto: AP

Molly Jong-Fast, urednica spletne strani Daily Beast, mu je pritegnila in sarkastično dodala, da prva dama "res čuti srčni utrip Američanov". "Oh, superca, ti ljudje v svojih posteljah na intenzivni negi se bodo počutili toliko bolje, vedoč, da je dokončala svoj teniški paviljon," je tvitnila.

Stroškov niso razkrili

Urad Melanie Trump je ob razkritju fotografij paviljona v izjavi za javnost zapisal, da so se pri zasnovi objekta navdihovali iz arhitekture vzhodnega in zahodnega krila Bele hiše.

Nekdanji predsednik Barack Obama je v času svojih dveh mandatov teniško igrišče preoblikoval tako, da je lahko tam igral košarko.

Trumpova je projekt začela načrtovati na začetku leta 2018, dovoljenje pa dobila junija lani.

Oktobra lani so nato z gradnjo, ki so jo financirali zasebni donatorji, dejansko začeli. Ni pa Bela hiša nikdar razkrila stroškov postavitve paviljona.

Kritike tudi ob začetku gradnje

Razkritje paviljona sicer ni prvič, da je bil omenjeni objekt deležen ostrih kritik javnosti.

Melania se je znašla na udaru že pred meseci, ko je objavila svoje fotografije z gradbišča ‒ povod za pogrom je bila prav tako pandemija, kritiki so fotografije takrat označili za neprimerne.

"Vabim vsakogar, ki je izbral, da bo negativen in postavil pod vprašaj moje delo v Beli hiši, da si vzame čas in prispeva nekaj dobrega in produktivnega v lastnih skupnostih," je takrat kritikom odgovorila 50-letna nekdanja manekenka.