Preiskovalci niso našli preživelih v uničeni tovarni. Foto: Reuters
Preiskovalci niso našli preživelih v uničeni tovarni. Foto: Reuters

Eksplozija je odjeknila okoli 15. ure po krajevnem oziroma 9. ure po srednjeevropskem času. Po besedah Natapata Suvanpratipa, guvernerja pokrajine Suphan Buri, ki leži slabih 130 kilometrov severozahodno od tajske prestolnice Bangkok, je zahtevala 23 življenj.

S fotografij na spletu je razvidno, da je eksplozija povsem uničila tovarno, ki je stala sredi riževega polja. Vzrok eksplozije še ni znan. Po poročanju tajskega časopisa Khaosod je bilo v času incidenta v tovarni 30 delavcev.

"Tovarna je delovala zakonito z veljavnimi dovoljenji," je še pojasnil Suvanpratip in dodal, da je detonacija poškodovala tudi okna ene od bližnjih hiš, medtem ko naj druge škode ne bi bilo.

Uradniki so predsednika tajske vlade Sreto Tavisina, ki se trenutno mudi na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) v Davosu, obvestili o dogodku. V uradni izjavi je premier izrazil sožalje družinam ubitih in odredil preiskavo incidenta, ki poteka.

Eksplozije v delavnicah za proizvodnjo petard in drugih pirotehničnih izdelkov na Tajskem zaradi slabih varnostnih standardov sicer niso redkost. Lani je denimo eksplozija v skladišču pirotehničnih izdelkov v mestu Sungai Kolok na jugu države zahtevala deset življenj.