Ladja Majestic Princess bo kljub množici okužb križarjenje nadaljevala. Foto: EPA
Ladja Majestic Princess bo kljub množici okužb križarjenje nadaljevala. Foto: EPA

Marguerite Fitzgerald, direktorica podjetja Carnival Australia, last katerega je ladja križarka, je dejala, da so velik porast okužb začeli zaznavati nekje na sredini 12-dnevnega križarjenja. Dodala je, da imajo vsi okuženi lažje simptome ali so brez njih. Okuženi so se v pristanišču v Sydneyju izkrcali, nato pa so jih odpeljali v hotelske sobe, kjer bodo ostali do konca petdnevne izolacije. Ladja bo brez njih nadaljevala pot proti Melbournu, piše BBC.

Primer izbruha okužb na ladji križarki je spomnil na dogodek z marca leta 2020, ko je covid-19 izbruhnil na ladji križarki Ruby Princess, ki spada pod isto ladjarsko družbo. Takrat se je med potjo po Avstraliji okužilo več kot 900 potnikov in članov posadke, 28 ljudi je za posledicami covida-19 umrlo. Fitzgerald je dejala, da dogodkov ni mogoče primerjati, saj "smo se kot družba o covidu od takrat veliko naučili".

Število primerov okužb v Avstraliji v zadnjih tednih raste, strokovnjaki so ocenili, da se država spopada s četrtim valom okužb. V zvezni državi Queensland so zato znova uvedli nošenje mask v javnem prometu in v notranjih prostorih.