Chavez je bil ob vrnitvi dobre volje. Foto: Reuters
Chavez je bil ob vrnitvi dobre volje. Foto: Reuters

Ob vrnitvi je poudaril, da je vesel, ker je znova doma, in sporočil, da se je osvobodil "rakavih celic". "Vrnil sem se boljši, kot sem odšel, hvala Bogu. Premagali bomo to bolezen s pomočjo Boga in zdravstvene znanosti, da bomo še naprej tlakovali pot za našo domovino," je dejal in opozoril, da Venezuela nikakor ne sme izgubiti svoje smeri ali "postati kolonija".

56-letni Chavez je bil pred mesecem dni na Kubi operiran zaradi raka in je bil odsoten skoraj en mesec, kar je sprožilo ugibanja ain namigovanja, da se naslednje leto ne bo potegoval za ponovno izvolitev. Pred tednom dni je znova odpotoval na Kubo, kjer je končal prvo fazo zdravljenja s kemoterapijo.

Predsednik trdno verjame v hitro ozdravitev, saj zdravniki, kot je povedal, na zadnjem pregledu v njegovem telesu "niso našli nobenih rakavih celic". Hkrati je opozoril, da obstaja nevarnost ponovitve bolezni, zato je potrebna kemoterapija. Kdaj se bo vrnil na drugo kemoterapijo na Kubo, kjer je gost svojega prijatelja in mentorja, nekdanjega kubanskega voditelja Fidela Castra, ni povedal.