Svojci žrtev nesreče med spremljanjem reševalne akcije v vasi Launglon. Foto: Reuters
Svojci žrtev nesreče med spremljanjem reševalne akcije v vasi Launglon. Foto: Reuters

Vsa trupla potnikov so reševalne ekipe našle na obali občine Launglon v regiji Teninthaji (Tanintharyi) na jugu države, je sporočila vojska.

Devet reševalnih ladij, dva helikopterja in pet vojaških letal išče razbitine letala. V času strmoglavljenja je bilo morje razburkano, zato je iskanje teže, je dodala vojska. Na obalah se je zbralo več sto ljudi, med njimi tudi prostovoljci in delavci nevladnih organizacij, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Še vedno ni znano, kaj je bil vzrok strmoglavljenja. Reševalci so dejali, da na telesih umrlih ni bilo rešilnih jopičev.

Na Kitajskem narejeno letalo Shaanxi-Y8 je izginilo z radarskih zaslonov v sredo okoli 13.35 po krajevnem času. V iskalni akciji sodelujejo helikopterji, letala in ladje. Glede na seznam potnikov, ki ga je izdala mjanmarska vojska, je bilo na krovu letala 122 ljudi, 108 potnikov in 14 članov posadke. Med potniki je bilo 35 vojakov, 58 odraslih družinskih članov in 15 otrok.

Mjanmarska vojska je letalo kupila marca lani in do nesreče je opravilo 809 ur letenja.

Zračne nesreče sicer v Mjanmaru niso redkost. Junija lani so v nesreči vojaškega helikopterja umrli trije pripadniki vojske, lanskega februarja pa je nesreča vojaškega letala v prestolnici Nepjido (Naypyidaw) terjala pet življenj.