V nočnem požaru v priljubljenem kompleksu restavracij in trgovin v Mumbaju je umrlo najmanj 15 ljudi. Foto: Reuters
V nočnem požaru v priljubljenem kompleksu restavracij in trgovin v Mumbaju je umrlo najmanj 15 ljudi. Foto: Reuters

Zagorelo je malo po polnoči v Kamala Millsu, priljubljenem kompleksu z restavracijami, hoteli in trgovinami v središču mesta, ogenj, ki se je razširil iz restavracije na terasi, pa je kompleks povsem zajel v vsega pol ure, poroča BBC.

Številni gostje so umrli, ker so se pred požarom zatekli v toaletne prostore. Krajevni mediji poročajo, da številni niso mogli zapustiti restavracije, ker se je zrušil viseči strop.

"Prišlo je do stampeda in nekdo me je porinil," je na Twitterju zapisala Sulbha Arora, ki je bila v času požara v stavbi. "Ljudje so tekli čez mene, medtem ko se je strop v ognju zrušil." Med žrtvami je 11 deklet, ki so bile v restavraciji na rojstnodnevni zabavi, vse pa so umrle zaradi zadušitve.

Preiskujejo lastnike
Oblasti so uvedle preiskavo zoper lastnike restavracije. Indijski premier Narendra Modi je družinam žrtev izrazil sožalje. "V mislih sem z družinami, užaloščenimi v teh urah žalosti," je sporočil na Twitterju.

Požari v Indiji so sicer zaradi slabih varnostnih standardov in pomanjkljivega nadzora pogosti. Tako je pred nekaj tedni v požaru, zaradi katerega se je zrušila stavba, umrlo 12 delavcev, ki so spali.