Hillary Clinton na svojih prireditvah za zbiranje sredstev redno gosti ugledne in zvezdniške goste. Foto: AP
Hillary Clinton na svojih prireditvah za zbiranje sredstev redno gosti ugledne in zvezdniške goste. Foto: AP
Nekdanji ameriški predsednik George W. Bush s soprogo Lauro in hčerko Barbaro. Foto: AP

Gre še za en znak več, da republikanska dinastija Bush na volitvah ne bo podprla kandidata republikancev Donalda Trumpa.

34-letna Barbara Bush, ena od dvojčic nekdanjega predsednika Georgea W. Busha in njegove žene Laure, je na dogodku pozirala za fotografijo skupaj s Humo Abedin, dolgoletno desno roko Clintonove, ki je pariško galavečerjo gostila z urednico revije Vogue Anno Wintour. Fotografijo je na svojih instagramih objavilo več gostov dogodka, poroča CNN.

Ne predstavnik nekdanjega predsednika ne tabor Clintonove nista komentirala udeležbe Bushevih. Barbara Bush je sicer zadnja članica družine, ki se je namesto k Trumpu obrnila k demokratski kandidatki.

Prejšnji mesec je nekdanji predsednik George H. W. Bush (92) nekdanji guvernerki Marylanda Kathleen Kennedy Townsend med nekim dogodkom povedal, da namerava voliti za Clintonovo. Izjavo so slišali tudi drugi člani dvostrankarske fundacije Points of Light, ki so bili v sobi, Kennedy Townsendova, članica najslavnejše ameriške demokratske dinastije, pa je Bushevo izjavo potrdila na svojem Facebooku.

Jeb Bush ne bo podprl nikogar
Kako bo glasoval Bushev sin, še en nekdanji predsednik George W. Bush (70), ni jasno, je pa znano, da Trumpa še ni podprl, niti se ni udeležil republikanske konvencije, kjer je bil newyorški nepremičninski mogotec potrjen za kandidata stranke. Je pa Bushev brat Jeb, nekdanji floridski guverner in nesojeni republikanski predsedniški kandidat, ki se mu je Trump med strankarskimi volitvami večkrat rogal, dejal, da ne bo volil ne za Trumpa ne za Clintonovo.

Nekdanja prva dama ZDA Laura Bush je pred meseci namignila, da je odprta za oba kandidata. "Želim si, da bi bil naš naslednji predsednik - pa naj si bo on ali ona - nekdo, ki ga zanimajo ženske v Afganistanu in ki bo nadaljeval ameriško politiko ... da bomo nadaljevali to, kar smo zavezani kot država," je povedala 69-letna Busheva na pogovoru o zunanji politiki in ženskih voditeljicah.

Čeprav je Trump v anketah precej blizu Clintonovi, pa ga kar nekaj veljakov znotraj republikanske stranke nikakor noče podpreti, saj menijo, da bi naredil ogromno škode za državo in razbil stranko, poleg tega pa je 70-letni milijonar, ki je v zadnjih 30 letih zamenjal že štiri stranke, še skrajno nepredvidljiv.