Pred nesrečami ni varna niti najbolj železničarska država na svetu, Švica. Foto: EPA
Pred nesrečami ni varna niti najbolj železničarska država na svetu, Švica. Foto: EPA

Nesreča se je zgodila v kraju Granges-Marnard okoli 19. ure, ko je en vlak prihajal na železniško postajo, sočasno pa je z nje odpeljal drugi vlak, ki pa je bil na istem tiru. Vlaka sta čelno trčila, a zaradi majhnih hitrosti se ni zgodila velika tragedija. Vseeno so bili v nesreči štirje ljudje huje ranjeni, medtem ko je bilo 40 ljudi lažje poškodovanih. Pogrešan je eden od dveh strojevodij, za katerega se reševalci bojijo, da je tudi edina smrtna žrtev nesreče.

Na koncu brez smrtnih žrtev
Na začetku so priče nesreče in reševalci domnevali, da bo nesreča zahtevala tudi smrtne žrtve, a po hitri reševalni akciji bolničarjev, gasilcev in policije so oblasti ugotovile, da ni bilo smrtnih žrtev med potniki, zato pa je pogrešan en strojevodja. Zakaj sta oba vlaka vozila po istih tirih, za zdaj ni znano. "To je bil gromozanski direkten udarec," je za švicarsko televizijo povedal eden od očividcev.

Oba vlaka sta sicer potovala na liniji Lucens-Granges-Marnard v zahodnošvicarskem kantonu Vaud in pripadata največji švicarski železniški družbi SBB. Na območju je zaradi nesreče moten železniški promet, ki so ga že nadomestili z železniškimi avtobusi.

Evropa je te dni še vedno pod vtisom hude železniške nesreče v Španiji, ko je v četrtek ob iztirjenju hitrega vlaka v bližini Santiaga de Compostela umrlo 79 ljudi.