Foto:
Foto:
Avtoprevozniki so v Iraku pogosto tarča ugrabiteljev.
Teroristi grozijo tudi iraškemu premierju.
Bodo tarča iraških upornikov zopet italijanski vojaki?

Gre za lažniv posnetek, na katerem Vanderford Američane v Iraku najprej poziva, naj zapustijo državo, sicer bodo pomrli vsi na tak način kot on, potem pa ga zamaskirani terorist obglavi.

Ameriški šaljivec je pojasnil, da je pri posnetku uporabil rdečo barvo, svoj posnetek pa naj bi po internetu začel razpošiljati že pred meseci. Nejgova mama pa je dejala, da je Benjamin velik računalniški zanesenjak.

Turški prevoznik ugrabljen
Skrajna skupina je objavila video, na katerem je posnetek novega ugrabljenega turškega avtoprevoznika v Iraku. Ta je sovoznike pozval, naj ne hodijo v Irak. Ugrabitelji grozijo, da ga bodo v 48 urah obglavili, če se podjetje, za katerega vozi, ne umakne iz Iraka.

Turško transportno podjetje Atahan je že sporočilo, da bo prenehalo svojo dejavnost opravljati v Iraku in s tem izpolnilo zahteve ugrabiteljev. Predstavnik podjetja je izrazil upanje, da bodo uporniki sedaj izpustili ugrabljenega sodelavca.

Ugrabljen še en šofer
Kuvajtska tiskovna agencija pa je sporočila, da naj bi bil v okolici Samare ugrabljen tudi avtoprevoznik nekega kuvajtskega podjetja. Po poročanju prič naj bi imel namreč na tovornjaku kuvajtaske registrske tablice.

Države počasi zapuščajo koalicijo v Iraku
ZDA so se letos zaradi terorističnih napadov večjega ali manjšega obsega morale sprijazniti z umikom nekaterih držav iz Iraka. Tako se je po napadu v Madridu po zamenjavi vlade umaknila Španija, nedavno pa po izpustitvi filipinskega talca tudi ta država.

Teroristi zagrozili Alaviju
Teroristi so Italiji znova zagrozili z napadi, če se ne bo umaknila iz Iraka, Al Zarkavi pa je zagrozil z umorom iraškega premierja Ijada Alavija.

Teroristična skupina Abuja Musaba Al Zarkavija je zagrozila, da bo ubila iraškega premierja Ijada Alavija in druge visoke državne uradnike.

Spisek je začet, a ne končan
Na spletni strani, ki jo skupina pogosto uporablja za objavljanje opozoril, je omenjena teroristična skupina prevzela odgovornost za več nedavnih napadov. Ob tem so poudarili, da je na njihovem seznamu še veliko imen.

Obnovljene grožnje Italiji
Teroristična skupina, povezana z Al Kaido, pa je Italiji spet zagrozila z napadom, če se italijanski vojaki ne bodo umaknili iz Iraka. Na neki spletni strani je doslej neznana teroristična skupina, domnevno povezana z Al Kaido, zapisala, da se rok za umik iz Iraka počasi izteka. Teroristične celice naj bi bile v Rimu in drugih italijanskih mestih pripravljene na napad.

Rok se izteče 15. avgusta
Rok, ki ga je teroristična skupina Brigade Abu Hafsa Al Masrija postavila Italiji za umik iz Iraka, se izteče 15. avgusta.