Biden se mudi na svojem prvem predsedniškem obisku Utaha. Foto: Reuters
Biden se mudi na svojem prvem predsedniškem obisku Utaha. Foto: Reuters

Kot je sporočil FBI, se je streljanje zgodilo, ko so v južnem delu Salt Lake Cityja poskušali aretirati Craiga Robertsona na njegovem domu le nekaj ur pred obiskom Bidna v tej ameriški zvezni državi.

FBI ni identificiral osumljenca in pojasnil razlogov za poskus njegove aretacije. “FBI obravnava resno vse strelske incidente, v katere so vpleteni njegovi agentje ali člane delovne skupine,” so zapisali v izjavi.

Glede na zvezno obtožbo je Robertson na Facebooku grozil Bidnu in tožilcem, ki preiskujejo obtožbe proti nekdanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.

“Slišim, da Biden prihaja v Utah. Izkopal sem svojo staro kamuflažno obleko in obrisal z ostrostrelske puške M24,” se je glasila ena od objav Robertsona na družbenem omrežju.

Zaradi groženj je bil osumljenec soočen z obtožbami v treh točkah: meddržavne grožnje, grožnje predsedniku ter vplivanje, oviranje in maščevanje zveznim organom.

Zvezni agentje so nanj postali pozorni, ko je na Trumpovem družbenem omrežju Truth Social grozil newyorškemu tožilcu Alvinu Braggu, o čemer je podjetje obvestilo organe pregona.

Po poročanju BBC-ja so zvezni agentje nato na njegovem domu obiskali Robertsona, ki jim je pojasnil, da je šlo le za sanje, a jih opozoril, naj se naslednjič ne vračajo brez naloga za aretacijo. Tudi po obisku FBI-ja ni prenehal z grozilnimi objavami in med drugim ta teden zapisal, da bo Utah morebiti postal znan, ko bo ostrostrelec odstranil marksista Bidna.