Policija preiskuje okoliščine streljanja. Foto: Reuters
Policija preiskuje okoliščine streljanja. Foto: Reuters

"Ko so policisti prispeli, jih je pričakal (...) grozljiv prizor s številnimi mrtvimi," je po poročanju kanadskih medijev povedal načelnik policije Jim MacSween. Ranjenega so odpeljali v bolnišnico, njegovo življenje pa naj ne bi bilo ogroženo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Žrtve so našli v različnih stanovanjih v stavbi v mestu Vaughan v predmestju približno 30 kilometrov severno od Toronta. Policija preiskuje nagib za napad in tudi morebitno povezavo med osumljencem in žrtvami. Po prvih podatkih naj bi ta deloval sam.

Čeprav je v Kanadi veliko manj množičnih streljanj kot v sosednjih ZDA, pa je v zadnjem času vse več nasilja z orožjem, zaradi česar je Ottawa leta 2020 sprejela zakon o prepovedi nekaterih tipov orožja.

Aprila 2020 je namreč strelec, preoblečen v policista, v vzhodni provinci Nova Škotska ubil 22 ljudi, kar je bilo najhujše množično streljanje v državi. Septembra letos je moški v odročni staroselski skupnosti v provinci Saskatchewan ubil 11 ljudi, 18 drugih pa ranil.

Foto: Reuters
Foto: Reuters