Odkriti ljudje naj bi prišli iz Indije. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
Odkriti ljudje naj bi prišli iz Indije. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

Odkriti moški, ženske in otroci naj bi izvirali z indijske podceline, našli pa so jih v zabojniku na ladji, ki je pripotovala iz belgijskega pristanišča Zebrugge. Vse preživele so odpeljali v bližnje bolnišnice. Dva sta bila v resnem, a ne smrtno nevarnem zdravstvenem stanju, vsi drugi pa so kazali znake dehidracije in podhladitve. Identiteta umrlega še ni znana.

Zaradi odkritega trupla je tamkajšnja policija sprožila kriminalistično preiskavo zaradi suma uboja, pomagajo pa ji tudi belgijski kolegi, poroča BBC. "Uslužbenci v pristanišču so postali pozorni na krike in ropot, ki so se slišali iz zabojnika. Zabojnik so nato odprli in v njem odkrili 35 oseb. Menimo, da izvirajo iz indijske podceline," je za novinarje povedal višji policijski inšpektor Trevor Roe.

Kot je dejal, policija preverja še 50 drugih zabojnikov na ladji z imenom Norstream. Želi namreč zagotoviti, da niso še v kakšnem zaprti ljudje. Roe je še dodal, da gre pri tem za humanitarno zadevo in da je zaščita preživelih prioriteta. Vse najdene bodo po tem, ko si bodo opomogli, zaslišali, da stvari pridejo do dna, so še napovedali.