Foto:
Foto:
Izraelsko oklepno vozilo v Gazi

Do spopada je prišlo v begunskem taborišču pri Rafi na jugu Gaze. Med žrtvami je tudi vodja lokalne veje Hamasa Tarek Abu Al Husain.

V sredo so v bližini taborišča Brazil v bombnem napadu na konvoj vozil umrli trije ameriški varnostniki, zato so ZDA danes prekinile obiske zasedenih ozemelj.

Izraelska akcija v Gazi se nadaljuje
Taborišče je po napadu na ameriški konvoj zasedla izraelska vojska. Ta trdi, da so njeni vojaki v Rafi zasačili skupino moških, ki so nastavljali razstrelivo in na njih začeli streljati. Prav tako so v Rafi izraelski vojaki razstrelili neko hišo. V zadnjem tednu naj bi bilo po podatkih osebja ZN-a uničenih že 110 domov, okoli 1.240 ljudi pa je ostalo brez strehe nad glavo.

Izraelska vojska je med streljanjem v mestu Tulkarm na Zahodnem bregu ubila sedemnajstletnega Palestinca, ki je bil v skupini mladih. Slednji so v njih metali kamenje. Po izraelskih trditvah so v njih metali "molotovke".

Akcija odkrivanja predorov, po katerih Palestinci iz Egipta tihotapijo orožje, se tako nadaljuje. Doslej je umrlo 15 Palestincev, med njimi dva otroka. Za smrt svojih članov je Hamas napovedal maščevanje, na pogrebu v Rafi pa je več tisoč Palestincev obljubilo maščevanje "ki bo zatreslo Tel Aviv". "Vsa naša telesa so tempirane bombe," so zatrdili.

Doslej je v triletni palestinski vstaji, ki traja od septembra leta 2000, umrlo okoli 2.180 Palestincev in okoli 830 Izraelcev.