Pariz. Foto: Reuters
Pariz. Foto: Reuters

Kot je sporočilo francosko tožilstvo, so bili otroci stari med devetimi meseci in desetimi leti. Trupla so odkrili v ponedeljek zvečer okoli 21. ure v mestu Meaux, ki leži okoli 40 kilometrov stran od francoske prestolnice.

Po poročanju BBC-ja policija v povezavi z umori prijela 33-letnega očeta, ki je bil pred tem na begu in je glavni osumljenec, sicer pa že znan policiji. Da je nekaj narobe, so policijo obvestili sorodniki družine, potem ko niso uspeli vzpostaviti stika.

Moški se je od leta 2017 zdravil zaradi depresije in psihotičnih motenj, je pojasnil tožilec. Leta 2019 so ga že pridržali, ker je zabodel svojo partnerko v ramo, ko je bila noseča, in se skušal ubiti. Ženska takrat ni želela vložiti ovadbe, moški pa se je ponovno začel zdraviti.

Kot navaja BBC, je bila pariška regija v zadnjem času priča nizu detomorov. Konec novembra je 41-letni moški priznal umor svojih treh hčera, ki so bile stare od štiri do enajst let, in se predal policiji, ki je trupla otrok našla v njegovem domu v jugovzhodnem predmestju prestolnice.

Pred tem je oktobra policist ubil svoje tri hčere in si nato sodil sam na svojem domu v Vemarsu v Val-d'Oise.