Največji plen so odnesli z doma dedinje Formula 1 Tamare Ecclestone. Foto: AP
Največji plen so odnesli z doma dedinje Formula 1 Tamare Ecclestone. Foto: AP

Moški naj bi sodeloval pri vlomih v londonske domove treh zvezdnikov decembra 2019, iz katerih je bilo ukradenih za kar 26 milijonov funtov dragocenosti, poroča BBC.

Največji plen so odnesli iz doma Tamare Ecclestone, kjer so ukradli za 25 milijonov funtov nakita, gotovine in drugih predmetov. Poleg Ecclestonove so si za tarčo vzeli še domova nekdanjega nogometnega zvezdnika Franka Lamparda in zdaj že pokojnega nekdanjega lastnika nogometnega kluba Leicester City Vichaia Srivadhanaprabhe.

Večine ukradenega nakita in luksuznih ur niso nikdar našli.

Lani je sodišče tri Italijane – Jugoslava Jovanovica, Alessandra Malteseja in Alessandra Donatija – obsodilo na skupno 28 let, potem ko so priznali krivdo pri sodelovanju v ropih.

Foto: AP
Foto: AP

Tolpa si je za tarčo vzela graščino Ecclestonove na eni najdražjih ulic na svetu nasproti Kensingtonske palače, v kateri živi dedinja Formule 1 s svojim soprogom Jayem Rutlandom.

Par je le nekaj ur prej odpotoval na Laponsko za božične praznike. Roparji so v pičli uri prečesali celotno palačo in odnesli dragocenosti iz večine sob, skupno kar 400 kosov nakita in večjo količino gotovine.

Srbija zavrnila izročitev Vukovica

Londonska policija je sprožila mednarodni lov za četrtim osumljencem, policiji znanim kot Daniel Vukovic, ki so ga povezali z nekaterimi drugimi ropi po Evropi. "Vukovic" naj bi uporabljal najmanj 19 različnih identitet.

Julija lani je srbsko višje sodišče zavrnilo pozive po njegovi izročitvi. Kot so obrazložili v sodni dokumentaciji, je "Ljubomir Romanov", to je ime, ki ga je uporabljal takrat, "zakoniti prebivalec" Srbije, zato ni izpolnjena pravna podlaga za njegovo izročitev.

Londonska policija je danes sporočila, da enega izmed šesterice, aretiranega v Beogradu zaradi pranja denarja, "iščejo detektivi, ki preiskujejo vrsto večjih ropov, zagrešenih v Kensingtonu in Chelseaju decembra 2019".

Domnevno pranje denarja naj bi bilo povezano z londonskimi ropi.

Na tej točki še ni podatkov, da bi britanske oblasti znova zaprosile za izročitev omenjenega moškega. Po sporazumu o izročanju, ki sta ga podpisala Srbija in Združeno kraljestvo, lahko vsaka od držav zavrne izročanje svojih državljanov.