Plameni so ponoči zajeli eno od stavb hotela Traube Tonbach v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg, v kateri je bila tudi znamenita restavracija. V požaru ni bil nihče poškodovan, je pa restavracija povsem uničena.

Foto: EPA
Foto: EPA

Danes je požar pod nadzorom, so povedali gasilci, da bi ga povsem ukrotili, se je ves dan bojevalo 150 gasilcev.

Kje točno je izbruhnil ogenj, za zdaj še ni znano. Prav tako je neznan vzrok požara, po prvih ocenah pa je škoda milijonska.

Zagorelo je sicer v 230 let stari prvotni stavbi hotela, gasilci so bili poklicani nekaj čez 3. uro zjutraj. Glavni del hotela s 150 sobami je na drugi strani ceste in je ostal nepoškodovan. Zaradi dima so morali začasno sobe zapustiti gosti sosednjega gostišča, ki pa so se pozneje že lahko vrnili.

Želi nadaljevati delo
"To nas seveda zelo boli,
" je dejal lastnik hotela Heiner Finkbeiner, a je poudaril, da so imeli vendarle srečo v nesreči, da ni bil nihče od gostov ali zaposlenih poškodovan. "Vse drugo je mogoče znova zgraditi," je dejal.

Kuharski mojster Torsten Michel je novinarjem povedal, da je prizadet, a da želi nadaljevati delo. Dodal je, da bodo šli zaposleni zdaj za nekaj časa na dopust, a da želi nadaljevati svoje kulinarično delo. "Pogled usmerjamo naprej," je dejal.

Najvišja nagrada
Restavracija Schwarzwaldstube je znana po vsem svetu. Kot pojasnjujejo v slavnem kulinaričnem vodniku Michelin, so tri zvezdice "naša najvišja nagrada, podeljena za izredno kuhanje kuharskih mojstrov na vrhuncu svoje poti". Take restavracije odlikujejo tudi "vzorne sestavine", kuhanje v njih pa je "povzdignjeno na raven umetnosti".

Drugi slavni vodnik Gault & Millau je Michelu v izdaji za leto 2020 namenil 19,5 od 20 mogočih točk in ga s tem uvrstil med najboljše kuharske mojstre v Nemčiji.