Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Seja Programskega sveta RTV Slovenija

Novice - Arhiv

Lestvica najmočnejših potnih listov: v največ držav lahko potujejo Japonci

Na seznamu, ki potne liste razvršča po njihovi uveljavljenosti, tudi v začetku leta 2019 kraljuje Japonska. Visoko na lestvici je tudi slovenski potni list, ki omogoča neposreden vstop v 180 držav po svetu.

"L-pokalipse" le ne bo: Obnova proge L newyorške podzemne

Guverner države New York Andrew Cuomo je v četrtek presenetljivo naznanil nov načrt obnove ene najprometnejših prog newyorške podzemne železnice med Brooklynom in Manhattnom, ki bo omogočil, da proge L ne bodo popolnoma zaprli.

Washington Post: Ljubljana prav tako (če ne še bolj?) privlačna kot Amsterdam

Časopis Washington Post v prispevku o spregledanih turističnih destinacijah sveta slovensko prestolnico Ljubljano postavlja ob bok Amsterdamu na Nizozemskem: kot njune podobnosti omenja tulipane, kolesa in vodne poti.

Visok jubilej Škocjanskih jam - 200. obletnica prvega turističnega obiska

Park Škocjanske jame, ki upravlja Škocjanske jame in neposredno okolico, se pripravlja na počastitev visokega jubileja.

Nova sezona na Rogli: po 20 letih so obnovili hotel

Na Rogli ob začetku nove smučarske sezone upajo, da jim bo zima bolj naklonjena s padavinami in nižjimi temperaturami, kot doslej.

Bled z novim turističnim rekordom – milijon prenočitev našteli že oktobra

Na Bledu so dosegli nov turistični rekord – tam je letos prenočilo že več kot milijon obiskovalcev. Za primerjavo: letos so ta mejnik dosegli že oktobra, lani pa konec decembra.

Slovenija prva v EU-ju: Največja rast števila letalskih potnikov v lanskem letu

Število letalskih potnikov v Evropski uniji se je najbolj povečalo v Sloveniji, po podatkih Eurostata kar za 19,8 odstotka, letališče Jožeta Pučnika je tako prepeljalo kar 1,682 milijona potnikov.

Ljubljanski "brkači" izbrani za najboljšo kolesarsko turo Evrope

"Brko turo", vodeno turo s kolesi po Ljubljani, ki jo izvajajo trije brkači, je EasyJetova revija izbrala za najboljšo kolesarsko turo Evrope.

Video: Mlada Nova Gorica dobila zgodovinsko pot

Komaj 71 let stara Nova Gorica je dobila prvo uradno zgodovinsko pot.

V Amsterdamu "iz strahu pred individualizmom" odstranili mestno znamenitost

Slavni napis pred Rijksmuseumom v središču Amsterdama – orjaške črke, ki izpišejo I AMsterdam – je bil dolga leta ozadje turističnih selfijev in nezgrešljiva točka za orientacijo po nizozemski ...

Planinska zveza podelila priznanja, med nagrajenci tudi RTV Slovenija

Planinska zveza Slovenije (PZS) je podelila priznanja za letošnje dosežke. Med nagrajenci za posebne dosežke v letu 2018 sta tudi RTV Slovenija in Miha Lampreht, sicer direktor Radia Slovenija.

Začetek smučarske sezone: prva smučišča odprta že konec tedna

Ugodne vremenske razmere bodo na nekaterih slovenskih smučiščih že ta konec tedna omogočile smuko najbolj neučakanim ljubiteljem zimskih radosti.

Na novozelandski gori kolone turistov za popolni Instagram

Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija dolge kolone turistov, ki se vije do vrha Roys Peaka, gore na Južnem otoku Nove Zelandije. Namen čakanja?

Zaživel je Oživljeni Rim: s spletno aplikacijo na obogateno pohajkovanje po antičnem mestu

Po kar 22 letih razvijanja je zaživela spletna aplikacija Rome Reborn , torej Oživljeni Rim, ki omogoča virtualni potep po tem antičnem mestu in ogled njegovih spomenikov, kot so bili videti leta ...

Mestece na severu Aljaske vstopilo v dvomesečno temo

Prebivalci mesteca Utqiagvik na skrajnem severu Aljaske so bili priča še zadnjemu sončnemu vzhodu in zahodu letos.

Poševni stolp v Pisi se ravna: "kot bi se pomladil za dve stoletji"

Znameniti poševni stolp v italijanskem mestu Pisa, ki po svetu slovi zaradi svojega nevarnega nagiba, se ravna, je sporočila skupina strokovnjakov, ki nadzira restavriranje stolpa.

Naj(ne)varnejše države: Slovenija v sedmerici z najnižjo stopnjo tveganja za turiste

Po podatkih mednarodnih organizacij Slovenija sodi med sedmerico za potovanja najvarnejših držav. Na popotnike naj bi v letu 2019 največ nevarnosti prežalo v Siriji, Libiji, Afganistanu in Somaliji.

Rekordno visoke temperature na Levstikovem popotovanju

Popotovanje po Levstikovi poti iz Litije do Čateža je s sončnim in toplim vremenom tudi letos privabilo veliko množico pohodnikov.

Slovenija se v Londonu predstavlja kot destinacija za petzvezdična doživetja

Turistični delavci z vseh koncev sveta so zbrani v Londonu, kjer se začenja ena vodilnih turističnih borz na svetu, borza WTM. Na njej se bo predstavilo tudi 36 slovenskih podjetij in institucij.

V Sloveniji ljubiteljev piva ne manjka, trg s kraftpivom še ni prenasičen

Med Slovenci je od vseh alkoholnih pijač najbolj priljubljeno pivo, ki ga po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) v povprečju vsak prebivalec popije nekaj manj kot 98 litrov.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...