Novice - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Novice - Arhiv
Kalifornijsko mesto duhov kot turistična atrakcija Pred nekaj tedni je mestece Cerro Gordo v Kaliforniji polnilo naslovnice, ko je postalo znano, da je na prodaj.
Veljati je začela omejitev: Francozi imajo dovolj navala na Mont Blanc 4810 metrov visok očak je med alpinisti izredno priljubljen, med tistimi, ki si želijo osvojiti najvišji evropski vrh pa je tudi vedno več neustrezno opremljenih in neizkušenih pustolovcev.
Impresivna kolesarska steza okoli Gardskega jezera Ob turistično obleganem Gardskem jezeru na severu Italije nastaja kolesarska steza, ki bo po ocenah mnogih najbolj spektakularna v Evropi.
V Bohinju zadovoljni z odzivi na novo parkirno ureditev Nov prometni in parkirni režim v Bohinju se je v prvih nekaj tednih že pokazal za učinkovitega.
Po 118 letih se pariški metro poslavlja od tradicionalnih vozovnic V takšnem formatu so v uporabi vse od leta 1900, ko je bil odprt pariški metro, toda znane vozovnice za pariško podzemno železnico bodo kmalu stvar preteklosti.
Luksuzno mehiško letovišče s popustom za starše samohranilce Starši samohranilci so postali osrednja skrb mehiškega letovišča Velas, pod katero spadajo luksuzni hoteli, saj so jim vse do 22. decembra pripravili posebni 25-odstotni popust za nastanitve v sobah ...
Gorenjska plaža v pričakovanju jubilejnega stotisočega kopalca Tržiška Gorenjska plaža vstopa v svojo peto sezono. V sodobno opremljenem bazenskem in kulturnem kompleksu pričakujejo, da bodo letos dočakali stotisoči vstop od začetka obratovanja.
Ruska zanimivost: Stalinov tajni bunker - največji in najgloblji na svetu Skrivni bunker Josipa Stalina je postal nepričakovano shajališče za na tisoče nogometnih navijačev, ki so se med svetovnim prvenstvom zgrnili v rusko mesto Samara.
Na Krvavcu letos še več zabave za gorske kolesarje RTC Krvavec se že več let trudi okrepiti poletno sezono. Ponudbi se letos tako pridružujeta nova proga v kolesarskem parku in spretnostni poligon.
Festival San Fermin – tek pred biki, sangrija in protesti Začel se je tradicionalni festival San Fermin, ki slovi po teku pred biki.
Bi odšteli 300.000 dolarjev za noč v Mandelovi celici? Za bogate poslovneže so dobra hrana, drago vino in hoteli s petimi zvezdicami standard.
Imamo jo! Najlepšo planinsko pot v Sloveniji. Pot, ki je prepričljivo zmagala v tekmi za najlepšo planinsko pot, je krožna pot Planina Blato–Planina pri Jezeru–Planina Dedno polje–Vrata (pod Zelnarico)–Prehodavci–Dvojno ...
Nova pravila bodo bolje ščitila dopustnike V veljavo so stopila nova pravila o paketnih potovanjih, ki bodo potrošnike v EU-ju ščitila pri nakupu organiziranih potovanj.
Foto: Obnova Celice končana, hostel pripravljen na sprejem novih gostov Pol leta po zaprtju je prenovljen Hostel Celica v Ljubljani znova odprl vrata.
Sloveniji se obeta rekordna turistična sezona, a Slovenci še vedno najraje na dopust v tujino Najbolj priljubljeni slovenski turistični kraji so skoraj popolnoma zasedeni, a ne po zaslugi domačih turistov, ti se še vedno najraje odpravijo na Hrvaško, v Turčijo, Egipt ali Grčijo.
Londonsko letališče Heathrow bo dočakalo razširitev Britanski poslanci so prižgali zeleno luč za dolgo načrtovano širitev londonskega letališča Heathrow, na letališču upajo, da bo gradnja tretje steze lahko stekla do leta 2021.
Kar imajo ZDA, ima tudi Kitajska – odprli največji krožni stekleni most Kitajska je svetu predstavila novo turistično znamenitost – najdaljši stekleni krožni most na svetu, ki bo vsem ljubiteljem adrenalina zagotovo pognal kri po žilah.
Na letalske zamude se bo treba privaditi Evropska organizacija za varnost v letalskem prometu Eurocontrol v prihodnosti pričakuje še več zamud v evropskem letalskem prometu.
Hotelske zvezdice: več bo štela čistoča, manj pa velikost postelje Na področju zahtev, ki jih morajo izpolnjevati hoteli za tako želene zvezdice, se obeta nekaj sprememb.
Foto: Zapuščeno ciprsko "letališče duhov" Pred več kot 40 leti je mednarodno letališče v Nikoziji veljalo za stičišče milijonov potnikov, ki so prihajali na priljubljeni dopustniški otok.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo