Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Novice - Arhiv

Katere države so najbolj pripravljene na prihod samovozečih vozil

Razvoj samovozečih vozil je vse hitrejši in zdi se, da lahko avtomobile in ostala vozila, ki bodo samostojno in varno vozila po ulicah, pričakujemo v bližnji prihodnosti. Katere države so na to najbolje pripravljene?

Airbus svoje leteče taksije v kratkem pošilja v dejansko okolje

Evropski proizvajalec letal Airbus bo v prihodnjih mesecih začel s preizkusi letečih taksijev v dejanskem okolju. Za to so izbrali nemško mesto Ingolstadt, sicer domovanje Audija, pri čemer imajo tudi podporo nemške vlade.

Ljubljanski botanični vrt v znamenju zvončkov

Botanični vrt Ljubljana gosti tridnevni festival zvončkov. Dogodek, ki ga organizira oddelek za biologijo ljubljanske biotehniške fakultete, je letos posvečen predvsem navadnemu malemu zvončku, edini vrsti iz rodu malega zvončka, ki raste v Sloveniji.

Zagrebški Grand Vinart Tasting združil regionalno vinsko smetano

Pred vrati je zagrebški Grand Vinart Tasting, ki velja za enega bolj prestižnih vinskih dogodkov v regiji. Rdeča nit letošnjega festivala je Nova Evropa, ki bo predstavila svoje vinske potenciale, pestrost in kakovost.

Bo treba obisk Benetk kmalu rezervirati po spletu?

Turistični obisk Benetk bo v prihodnosti vse bolj zapleten. Po napovedih župana bo mesto v želji po izboljšanju kakovosti življenja Benečanov ob vstopnini vpeljalo tudi spletni rezervacijski sistem za turiste.

Lestvica najmočnejših potnih listov: v največ držav lahko potujejo Japonci

Na seznamu, ki potne liste razvršča po njihovi uveljavljenosti, tudi v začetku leta 2019 kraljuje Japonska. Visoko na lestvici je tudi slovenski potni list, ki omogoča neposreden vstop v 180 držav po svetu.

"L-pokalipse" le ne bo: Obnova proge L newyorške podzemne

Guverner države New York Andrew Cuomo je v četrtek presenetljivo naznanil nov načrt obnove ene najprometnejših prog newyorške podzemne železnice med Brooklynom in Manhattnom, ki bo omogočil, da proge L ne bodo popolnoma zaprli.

Washington Post: Ljubljana prav tako (če ne še bolj?) privlačna kot Amsterdam

Časopis Washington Post v prispevku o spregledanih turističnih destinacijah sveta slovensko prestolnico Ljubljano postavlja ob bok Amsterdamu na Nizozemskem: kot njune podobnosti omenja tulipane, kolesa in vodne poti.

Visok jubilej Škocjanskih jam - 200. obletnica prvega turističnega obiska

Park Škocjanske jame, ki upravlja Škocjanske jame in neposredno okolico, se pripravlja na počastitev visokega jubileja.

Nova sezona na Rogli: po 20 letih so obnovili hotel

Na Rogli ob začetku nove smučarske sezone upajo, da jim bo zima bolj naklonjena s padavinami in nižjimi temperaturami, kot doslej.

Bled z novim turističnim rekordom – milijon prenočitev našteli že oktobra

Na Bledu so dosegli nov turistični rekord – tam je letos prenočilo že več kot milijon obiskovalcev. Za primerjavo: letos so ta mejnik dosegli že oktobra, lani pa konec decembra.

Slovenija prva v EU-ju: Največja rast števila letalskih potnikov v lanskem letu

Število letalskih potnikov v Evropski uniji se je najbolj povečalo v Sloveniji, po podatkih Eurostata kar za 19,8 odstotka, letališče Jožeta Pučnika je tako prepeljalo kar 1,682 milijona potnikov.

Ljubljanski "brkači" izbrani za najboljšo kolesarsko turo Evrope

"Brko turo", vodeno turo s kolesi po Ljubljani, ki jo izvajajo trije brkači, je EasyJetova revija izbrala za najboljšo kolesarsko turo Evrope.

Video: Mlada Nova Gorica dobila zgodovinsko pot

Komaj 71 let stara Nova Gorica je dobila prvo uradno zgodovinsko pot.

V Amsterdamu "iz strahu pred individualizmom" odstranili mestno znamenitost

Slavni napis pred Rijksmuseumom v središču Amsterdama – orjaške črke, ki izpišejo I AMsterdam – je bil dolga leta ozadje turističnih selfijev in nezgrešljiva točka za orientacijo po nizozemski ...

Planinska zveza podelila priznanja, med nagrajenci tudi RTV Slovenija

Planinska zveza Slovenije (PZS) je podelila priznanja za letošnje dosežke. Med nagrajenci za posebne dosežke v letu 2018 sta tudi RTV Slovenija in Miha Lampreht, sicer direktor Radia Slovenija.

Začetek smučarske sezone: prva smučišča odprta že konec tedna

Ugodne vremenske razmere bodo na nekaterih slovenskih smučiščih že ta konec tedna omogočile smuko najbolj neučakanim ljubiteljem zimskih radosti.

Na novozelandski gori kolone turistov za popolni Instagram

Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija dolge kolone turistov, ki se vije do vrha Roys Peaka, gore na Južnem otoku Nove Zelandije. Namen čakanja?

Zaživel je Oživljeni Rim: s spletno aplikacijo na obogateno pohajkovanje po antičnem mestu

Po kar 22 letih razvijanja je zaživela spletna aplikacija Rome Reborn , torej Oživljeni Rim, ki omogoča virtualni potep po tem antičnem mestu in ogled njegovih spomenikov, kot so bili videti leta ...

Mestece na severu Aljaske vstopilo v dvomesečno temo

Prebivalci mesteca Utqiagvik na skrajnem severu Aljaske so bili priča še zadnjemu sončnemu vzhodu in zahodu letos.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...