Mladi in stari se lahko med plovbo zabavajo tudi na igrišču za minigolf. Foto: Reuters
Mladi in stari se lahko med plovbo zabavajo tudi na igrišču za minigolf. Foto: Reuters
Symphony of the Seas
Križarka ima osem nadstropij in je nekaj časa privabljala poglede v Malagi. Foto: Reuters

Pravi plavajoči hotel, ki je v lasti družbe Royal Caribbean, postavlja nove mejnike v svetu križarjenj. Ladja je dolga kar 362 metrov, kar je le 20 metrov manj od višine znamenite stolpnice Empire State Building v New Yorku. Velikanka ima osemnajst nadstropij, tehta 228.000 ton in lahko hkrati sprejme 2.200 članov posadke ter 6.680 potnikov, ki uživajo v izbiri 20 restavracij, šestih barov in neskončni ponudbi zabave v dneh, ko plujejo po morju.

Prve potnike bo sprejela aprila
Symphony of the Seas so v torek predstavili v Malagi v Španiji, nato pa se je odpravila na krstno vožnjo do Barcelone. Tam bo počakala do aprila, ko bo sprejela prve potnike, nato pa bo v poletnih mesecih križarila po Sredozemlju, ustavljala se bo predvsem po španskih, francoskih in italijanskih pristaniščih. 24. novembra se bo ladja z vso posadko preselila čez Atlantik, v Miami, kjer bo tudi njen dom. Od tam bo potnikom ponujala tedenske razkošne potepe po Karibih, pišejo tuji mediji.

Gre za največjo in najdražjo križarko vseh časov. Izdelai so jo v ladjedelnici v Saint Nazairu v Franciji, pri družbi Royal Caribbena pa so zanjo odšteli več kot milijardo evrov. Ponudba na krovu je brezmejna, saj bodo gostje vsak večer lahko uživali v gledaliških in plesnih predstavah, na voljo so tudi kinodvorana, bazeni, jacuzziji in vsa mogoča dodatna ponudba.

Zunanjost in notranjost ladje Symphony of the Seas si oglejte v videoposnetku in galeriji.