Na visoko uvrstitev vplivajo ugodne cene, napredek mesta v zadnjem letu, ekološka ozaveščenost itd. Foto: EPA
Na visoko uvrstitev vplivajo ugodne cene, napredek mesta v zadnjem letu, ekološka ozaveščenost itd. Foto: EPA
Med prvo deseterico se je uvrstil tudi Seattle.

Lani je ta čast pripadla mestu Asheville, ki pa se je letos znašlo na sedmem mestu.

HomeRoute je nepremičninsko podjetje, ki ima v lasti spletno stran, na kateri vsako leto izberejo najljubše ameriško mesto. Letos je bilo nominiranih več kot 2.000 mest, oblikovalci ankete pa se zelo trudijo, da bi bili čim bolj objektivni, saj mesta pripravijo pravcate kampanje, da bi bilo prav njihovo čim bolj visoko na lestvici. Čeprav nekateri menijo, da največjo vlogo igra cena nepremičnin, se motijo, saj oblikovalci seznama upoštevajo tudi napredek mesta, možnosti zaposlitve, možnost kakovostnega šolanja, stopnjo kriminala itd.

Deseterico končuje deževni Seattle
Na uvrstitev vpliva tudi skrb mesta za okolje, saj raziščejo tudi, kako čista je voda v mestu in kakšna je onesnaženost zraka, na koncu pa sestavijo lestvico 100 najbolj priljubljenih mest.
Mesto Carlotte se je uvrstilo na prvo mesto zaradi hitro rastoče ekonomije in ugodnih cen nepremičnin.

Drugo mesto je zasedel kraj San Antonio v Teksasu, njegovi prebivalci so ga še posebej hvalili zaradi številnih rekreacijskih centrov, raznolikosti in ugodnih cen. Med prvo deseterico so se sicer uvrstila malo manj znana mesta, zadnjo mesto med desetimi pa je vseeno dosegel deževni Seattle.