"Nekateri analitiki in politiki pravijo, da so si letošnji volilni programi strank med seboj precej podobni … S tovrstno oceno se ne strinjam," pravi Kresalova. Foto: BoBo

Pojasnila je, da je bil izraz 'manj je več' prvič uporabljen v poeziji v 19. stoletju, od takrat naprej pa je prešel tako rekoč v vsakdanjo rabo. "Manj je več ponazarja preprostost in jasnost," je zapisala.

"Program LDS-a je preprost in jasen"
"Preprost in jasen je tudi program LDS-a, s katerim gremo na letošnje volitve. Verjamemo, da lahko s preprostimi in jasnimi rešitvami Slovenijo pripeljemo do učinkovite in racionalne države ter svobodne družbe. Smo za manj politike in več dela. Smo za manj zakonov in več pravic. Smo za manj predpisov in več svobode. Smo za manj monologa in več dialoga," je pojasnila.

Dodala je, da se ne strinja z mnenjem nekaterih analitikov in politikov, da so si letošnji volilni programi strank med seboj precej podobni. Poudarila je: "Če se programi dotikajo v posameznih programskih točkah, to nikakor ne pomeni, da so si kar počez podobni in da imajo veliko skupnega. Prav tako kakor si ne v filozofiji razmišljanja ne v načinu delovanja niso podobne niti stranke ali liste. Vsaj večinoma."

Kresalova: LDS je bil daleč največja stranka
"Svoj volilni program gradimo na dveh platformah: na vrednostni, kjer prisegamo na odprtost, svobodomiselnost in demokratičnost, ter na učinkovitosti, ki se odraža v zavzemanju za enostavno državo in gospodarski preboj. S svojim dosedanjim delom smo dokazali, da naloge, ki so nam zaupane, in obljube, ki jih damo, vestno in dosledno izpolnimo. Dokazali smo, da naša filozofija delovanja ne temelji na avtoritarnosti, maščevalnosti ali ozkih pogledih," je zapisala.

V blogu je spomnila še, da je bil LDS nekoč daleč največja slovenska politična stranka, vodila je vlado in večino ministrstev. "Združevala je veliko posameznikov, za katere se je pozneje izkazalo, da so imeli zelo različne osebne cilje in interese. Zato tako ni šlo v nedogled. Danes je LDS manjša, vendar pa zato bolj okretna, bolj povezana, bolj pozitivna, bolj zadovoljna sama s sabo. Resda nas je manj, ampak imamo veliko več srca," je zapisala.