Hrvaška portala sta pisala o aferah Zorana Jankovića,  Gregorja Viranta in Janeza Janše. Foto: BoBo
Hrvaška portala sta pisala o aferah Zorana Jankovića, Gregorja Viranta in Janeza Janše. Foto: BoBo

Index.hr. je zapisal, da je volilna kampanja za predčasne volitve v Sloveniji pravi triler. "Na tapeti je ljubljanski župan Zoran Janković, o katerem mediji poročajo, da je poslovno povezan z Draganom Tošićem, ki je bil leta 2010 aretiran kot vodja slovenske skupine, ki je načrtovala preprodajo dveh ton kokaina," je pisal hrvaški portal.

Pojasnil je še, da je Mestna občina Ljubljana leta 2008 Tošiću dala v najem kavarno z nizko najemnino in brez javnega razpisa. Pozneje pa mu je plačala 191.000 evrov za obnovo fasade. S preprodajalci mamil naj bi bil domnevno povezan županov sin Damjan Janković.

"Jankoviću je najhuje"
Tudi portal business.hr piše o povezavi Zorana Jankovića s Tošićem. Pravi, da je prav ljubljanskemu županu v kampanji najhuje, saj se mora poleg tega braniti še pred obtožbami za davčne utaje svojega sina Jureta Jankovića in zaradi neprijave premoženja.

Dodajajo še, da Janković nima sreče s poslovanjem podjetja Electa, ki jo je prepisal na sinova. Electa ima v lasti 10 podjetji (nekatere tudi na Cipru), od katerih je le eno ustvarilo dobiček, in to v višini enega evra.

Omenjajo tudi nakazilo župana sinu Juretu preko Electe v višini 129.000 evrov in črno gradnjo - bazen ob hiši v Grosupljem. V zadnjem primeru Jankovića primerjajo z zagrebškim županom Milanom Bandićem.

"Gregor Virant - mlado upanje nove desnice"
Na portalu so pisali tudi o "mladem upanju nove desnice" Gregorju Virantu, ki je s prvega mesta v javnomnenjskih anketah kmalu padel, ko je v javnost prišel podatek o tem, da je kot nekdanji minister uveljavljal pravico do odškodnine za 66.175 evrov, v tem obdobju, ko domnevno ni imel službe, pa za svetovanje zaslužil 35.000 evrov.

"Tudi Janša ima v omari okostnjake, ki so začeli ropotati"
Poleg Jankovića in Viranta pa so poročali tudi o "najverjetnejšem bodočem premierju", predsedniku SDS-a Janezu Janši. Zapisali so, da ima tudi on, ki na javnem prizorišču deluje že več desetletji, v omari okostnjake, ki so začeli ropotati.

Izpostavili so, da so mediji odkrili, da Janša ni vpisal ljubljanskega stanovanja v zemljiško knjigo, čeprav je na soočenju na televiziji trdil, da je stanovanje prepisal. Janša je kot izgovor za neprepis navedel, da ni imel časa. Javnost pa je tudi ostala prikrajšan za odgovor, na vprašanje, s katerim denarjem je kupil stanovanje, kjer je živel, preden se je preselil v novo.