Po besedah Kresalove LDS že dvajset let prispeva k temu, da bolje živimo in se laže razumemo, danes, ko poslušamo, kako zelo je pomembna učinkovitost v družbi, pa potrebujemo LDS še bolj. Foto: BoBo
Po besedah Kresalove LDS že dvajset let prispeva k temu, da bolje živimo in se laže razumemo, danes, ko poslušamo, kako zelo je pomembna učinkovitost v družbi, pa potrebujemo LDS še bolj. Foto: BoBo

Načelnost nam je svetinja in nikoli ne bomo šli proti svojim vrednotam, kot so svoboda, svobodomiselnost, strpnost in skrb za sočloveka z željo za enake možnosti, je ob predstavitvi kandidatov v osmi volilni enoti v Murski Soboti povedala predsednica LDS-a.

Po besedah Kresalove LDS že dvajset let prispeva k temu, da bolje živimo in se laže razumemo, danes, ko poslušamo, kako zelo je pomembna učinkovitost v družbi, pa potrebujemo LDS še bolj. "Ker znamo biti učinkoviti in ker imamo protiutež, ker si lahko pošten in učinkovit samo, če ne poteptaš človekovih pravic, če nikoli ne vstopiš v polje svobode vsakega posameznika, če znaš spoštovati drugačnost," je poudarila. Država mora vsem pomagati, da dosegajo svoje cilje, da imamo vsi dostop do znanja, zdravja in dela - tega pa danes v Sloveniji ni, zato ne moremo reči, da živimo v pravični družbi, zato odziv v Pomurju ni nepričakovan, je še povedala Kresalova.

Na severovzhodu veliko dela
LDS je v Murski Soboti predstavil sedem kandidatov. Kandidat v prvem, lendavskem, volilnem okraju bo gospodarstvenik Mihael Dominko iz Lendave, ki želi najprej pripraviti državno strategijo za gospodarstvo, energetiko in kmetijstvo. Anica Pevec iz drugega, ormoškega, okraja želi delovati predvsem povezovalno, Zoran Kos iz Murske Sobote, ki bo kandidiral v četrtem volilnem okraju (Murska Sobota 1 oziroma Goričko), se zavzema za enake možnosti za vse državljane, komunikologinja Sara Karba iz tretjega, ljutomerskega, okraja pa želi, da bi se Prlekijo kot pokrajino slišalo do Ljubljane.

Vodja gradnje objektov Ivan Janez Leopold iz Benedikta, ki kandidira v sedmem, to je lenarškem volilnem okraju, bi najprej poskušal doseči streznitev slovenske politike, pravnik Jožef Ivačič iz Radencev, ki kandidira v šestem volilnem okraju oziroma na območju Gornje Radgone, bi najprej uredil katastrofalno finančno nedisciplino, za pred kratkim upokojenega direktorja slovenske kriminalistične policije Aleksandra Jevška, ki kandidira v petem volilnem okraju oziroma Murski Soboti, pa je Pomurje prebogato, da bi bilo revno, možnosti za razvoj vidi predvsem v turizmu.