V LDS so volilno kampanjo začeli s spletno konferenco na temo Ženske so zakon. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
V LDS so volilno kampanjo začeli s spletno konferenco na temo Ženske so zakon. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

V Liberalni demokraciji so z e-konferenco predstavili programske smernice, s katerimi naj bi ženskam tudi dejansko "omogočili enakopravnost v službi in doma", preprečevali nasilje nad ženskami in mobing na delovnem mestu, prevpraševali porazdelitev bremena med starša glede vzgoje in izobraževanja otrok ter se spraševali, zakaj v politiki ni več žensk.

Katarina Kresal, predsednica stranke, ki je spletno razpravo povezovala, je poudarila, da so "ženske zakon in da bo naša družba bolj prijazna in uspešna, če jim bomo dali več možnosti in priložnosti, da nas vodijo na vseh področjih življenja". "V LDS bomo to naredili," je zagotovila.

Če bi bilo več žensk v politiki, bi bila ta drugačna
Na spletni konferenci so med drugim sodelovali še nekateri drugi kandidati in kandidatke za volitve v državni zbor. Dragica Dada Bac je tako med drugim zapisala, da je zadnje čase okolje posebej neprijazno do žensk. "Če bi bilo več žensk v politiki, bi bila ta drugačna," pravi. Aleksander Jevšek pa poudarja, da mora biti enakopravnost žensk najprej zagotovljena v družini. Ženska mora imeti enake možnosti in priložnosti kot moški, je prepričan.