Odločitev je vaša, v imenu Liberalne akademije piše njen predsednik Darko Štrajn, a bo treba za odločitve prevzeti vso odgovornost. Foto: BoBo
Odločitev je vaša, v imenu Liberalne akademije piše njen predsednik Darko Štrajn, a bo treba za odločitve prevzeti vso odgovornost. Foto: BoBo
Janez Janša na Zboru za republiko
V nasprotju z Zborom za republiko Liberalna akademija ne skriva, koga podpira na volitvah, je zapisal Darko Štrajn. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar

Liberalna akademije v sporočilu za javnost to opozarja na posledice, ki jih bo takšna volilna naklonjenost imela v naslednjem mandatu, pri čemer se sklicuje na pretekle izkušnje.

Če pride Janša ....
Posledice takšne odločitve so strnili v šest točk. V prvi, v kateri opozarjajo na omejevanje niza človekovih pravic in svoboščin, kot primer navajajo "anahronistično vztrajanje pri konzervativni definiciji družine", zanikanje pravic istospolnim parom, registracijo zunajzakonske skupnosti, ko jo je napovedal SDS, erozijo pravic manjšin, prepoved splava, ko si jo želi NSi, in prekoračitve policijskih pooblastil.

Prepričani so tudi, da bo v primeru Janševe zmage prišlo tudi do obvladovanja medijev in posegov v novinarsko delo, omogočali se bodo "tajkunski posli in kupčije" podjetij v večinski državni lasti, dajala tiha soglasja k spornim menedžerskim prevzemom, poleg tega pa Liberalna akademija napoveduje tudi kadriranje politično lojalnih ljudi v podjetja, kot so Hit, Luka Koper, Pošta Slovenije, Mobitel in Telekom.

Mercator je mati vseh afer
Akademija kot primer navaja prodajo Mercatorja "v kabinetu predsednika Janše", ki jo ima za "mater vseh afer". "Nič ni pomagalo, da je imenovani pozneje ustvaril tajkunsko antihisterijo - sam je bil tisti, ki je tajkune opredmetil in konstituiral," so zapisali.

Napovedujejo tudi preganjanje tožilcev in berlusconizacijo sodišč, kar po njihovem mnenju nakazuje "Janševo nečastno in cinično obnašanje pred sodniki v procesu Patria". Obetamo si lahko tudi sumljive posle, podobne nakupu finskih oklepnikov, "zaradi katerih se za Janšo in cel niz njegovih tovarišev zanimajo preiskovalni organi in tožilstva kar treh držav".

Sledila bosta tudi diskvalifikacija in brezsramen medijski linč nasprotnikov (na tem mestu Liberalna akademija omenja linč Katarine Kresal in Gregorja Golobiča), do česar bo prihajalo tudi s pomočjo "fantomskih brezplačnikov in tednikov, ki so nastali z denarjem sumljivega izvora", in medijev, ki jim je profesionalnost novinarstva tuja.

"Ne pretvarjamo se, jasno je, koga podpiramo"
Liberalna akademija še sporoča, da se ne želi pretvarjati, da ne podpira nobene stranke, kot to počne Zbor za republiko. Tako je namreč dejal predsednik zbora Lovro Šturm na zborovanju, na katerem so spregovorili tudi predstavniki t. i. pomladnih strank.

Če si torej želite vsega tega, "glasujte za konzervativno mlačno prihodnost na čelu z desnico. Veselite se populizma in porasta nacionalizma," so neposredni v Liberalni akademiji in kot alternativo naštetemu pozivajo k podpori liberalnih strank. Te so, po njihovem mnenju izbira spoštovanja človekovih pravic, svobode in enakopravnosti vrednot demokracije in pravne države, spoštljivosti in razuma idr.