MMC bo na posebni spletni strani obsežno spremljal stranke in njihove kandidate v tekmi za sedeže v parlamentu. Foto: MMC RTV SLO
MMC bo na posebni spletni strani obsežno spremljal stranke in njihove kandidate v tekmi za sedeže v parlamentu. Foto: MMC RTV SLO

Med novostmi velja omeniti volilni termometer. Ta bo uporabnikom omogočal vsakodnevno merjenje priljubljenosti strank, ki kandidirajo v vseh volilnih enotah. Hkrati se bo po začetku volilne kampanje na RTV Slovenija zavrtel volilni mlinček, s pomočjo katerega bo mogoče odkriti najbolj sorodno stranko. Ljubiteljem volilnih napovedi je namenjena rubrika Nagradni vedež.


4. decembra volilni izidi v živo
Volilna spletna stran MMC-ja uporabnikom ponuja tudi videoprispevke o volitvah, ki jih pripravljajo v informativnem programu TV Slovenija. S televizijskih soočanj bo MMC poročal v živo, objavil pa bo tudi vse RTV-jeve ankete javnega mnenja. Na volilni dan, 4. decembra, bo MMC takoj po zaprtju volišč objavil izide vzporednih volitev, v živo spremljal izide volitev in zbral povolilne odzive.
Zemljevid volilnih enot
MMC bo skušal uporabnikom olajšati dostop do podatkov o kandidatih za poslance z zemljevidom volilnih enot, kjer bo mogoče od 19. novembra, ko bo javna objava imen kandidatov in list, s klikom ugotoviti, kdo kandidira v kateri enoti. Hkrati bo MMC predstavil stranke, ki bodo kandidirale v vseh volilnih enotah, tudi prek klepetov v spletni klepetalnici.