Kdo bo zmagovalec parlamentarnih volitev 4. decembra? Foto: BoBo
Kdo bo zmagovalec parlamentarnih volitev 4. decembra? Foto: BoBo

To pomeni, da je glede na raziskavo prejšnjo nedeljo SDS izgubil 1,9 odstotka, Lista Zorana Jankovića pa pridobila 4 odstotke. Državljansko listo Gregorja Viranta bi podprlo skoraj 3 odstotke manj volivcev, podobno tudi socialne demokrate.

Javnomnenjsko raziskavo je agencija Ninamedia izvedla med 18. in 22. novembrom na reprezentativnem vzorcu 1.406 polnoletnih državljanov.

V državni zbor bi se po tokratni raziskavi, narejeni za POP TV in Dnevnik, prebil tudi DeSUS z 6,4 odstotka glasov in SLS z 5,2 odstotka glasov.

NSi bi prejel 3,8 odstotka glasov, SNS 2,9 odstotka glasov, SMS - Zeleni pa 1,7 odstotka glasov, kar pomeni, da te stranke ne bi prestopile 4-odstotnega praga za vstop v parlament.

Nad enoodstotnim pragom, ki strankam zagotavlja denarna sredstva, so še Stranka za trajnostni razvoj TRS, Zares, LDS in Demokratična stranka dela. Pod enim odstotkom so po podatkih raziskave Zeleni Slovenije, Stranka enakih možnosti, Gibanje za Slovenijo, Naprej Slovenija, Akacije in Stranka slovenskega naroda.