Boris Popovič o morebitni kandidaturi za poslanca za zdaj še molči. Foto: MMC RTV SLO
Boris Popovič o morebitni kandidaturi za poslanca za zdaj še molči. Foto: MMC RTV SLO
Popovič razkril svoj Avion

Avion bo imel lastne kandidate v le treh obalnih občinah. Popovič se bo o tem, ali bo tudi sam kandidiral na listi Aviona, izrekel v petek, dejal pa je, da ima stranka dobre kandidate, zato je prepričan, da bo uspešna, tudi če sam ne bo kandidiral za poslanca.

Tudi glede dometa stranke je Popovič stvaren, saj je dejal, da jim je "jasno, da v celi državi z našo stranko ne moremo zmagati. Lahko pridemo v parlament, in še to z veliko težavo," je dejal. To naj bi bil tudi razlog, da se stranka na volitve podaja s partnerjem.

Popovič bi znižal davke
Med poudarki programa stranke Avion (ta je pravzaprav preimenovana stranka Primorska je naša) je Popovič izpostavil debirokratizacijo države, znižanje davkov in namero o podelitvi koncesij za železnice in avtoceste. V zvezi s pokojninsko reformo pa bi bilo po Popovičevem mnenju najprej treba "pogledati vse številke" in se šele nato odločiti, ali jo, takšno, kot je bila zastavljen zdaj, sploh potrebujemo.

Stranka je pripravljena sodelovati z večino opcij, tudi z SD-jem, čeprav je, kot pravi Popovič, v veliki meri kriv za zdajšnje stanje. Razlog vidi v tem, da je premier Borut Pahor "dovolil ostalim, da so delali, kar so hoteli", in kot primer navedel LDS, ki si je "odprl svojo lastno privatno policijo".

Popovič razkril svoj Avion