V stranki SDS zanikajo, da bi volivce organizirano vozili na volišče. Foto: BoBo
V stranki SDS zanikajo, da bi volivce organizirano vozili na volišče. Foto: BoBo
Z avtobusom na volišča

Prvi dan predčasnih volitev, ki se jih je udeležilo nekoliko več volivcev kot običajno, je bil tako najzanimivejši na volišču v Pesnici, kamor naj bi SDS z avtobusom vozil volivce na predčasno glasovanje in jim podaril malico in pijačo.

V stranki to odločno zanikajo, njihovi politični nasprotniki pa so domnevno kršitev že prijavili, razmišljajo pa tudi o kazenskih ovadbah, je za TV Dnevnik poročal Tomaž Karat.

Pojbič: Rajši umrem, kot da bi na tak način kandidiral
Marjan Pojbič, ki je očitke označil za laž in podtikanje, pa je ogorčen: "Da bi pa kdo podkupoval koga in prisilil, da glasuje za SDS in zame, to pa je pod vsakim nivojem. To pa so pod pasom stvari in glejte, rajše umrem, kot da bi na tak način kandidiral in na volitvah zmagal."

Na volilni komisiji nepravilnosti niso zaznali
Prvak lokalnega SDS-a Bojan Belna, ki so mu očitali izvedbo akcije, pa poudarja, da je sam kot gostinec res dober gostitelj in da rad pomaga: "Seveda sem peljal, mojo mamo na berglah, mojega očima in še koga in še koga bom peljal, vendar vse, še enkrat poudarjam, le tisto, kar dovoljujejo predpisi, z nobenim prisiljevanjem, samo na prošnjo posameznikov."

Na okrajni volilni komisiji nepravilnosti na volišču niso zaznali, nadzor nad prevozi in malicami pa, kot so zapisali, ni v njihovi domeni. Policisti, ki so v zvezi z domnevno kršitvijo proste odločitve volivcev dobili anonimno prijavo, pa znakov kaznivega dejanja niso ugotovili, so pa zadevo predali inšpektoratu za notranje zadeve.

Z avtobusom na volišča