Med glavnimi cilji njihovega volilnega programa je poleg prekinitve
Med glavnimi cilji njihovega volilnega programa je poleg prekinitve "dosedanjih škodljivih" vzorcev vladanja, vzpostavitve učinkovitega in odgovornega vodenja države in gospodarstva, zagona zelenih investicij in vzpostavljanja zelenih delovnih mest tudi decentralizacija države. Foto: BoBo

Stranka mladih - zeleni Evrope (SMS – Zeleni) se v prvi vrsti zavzema za spremembo vzorcev vladanja in je edina lista na teh volitvah, ki združuje, je na predstavitvi kandidatov stranke za državnozborske volitve v sedmi volilni enoti v Mariboru povedal predsednik stranke Darko Krajnc.

"Ta veliki se niso dobro izkazali na soočenjih, saj se je za vse izkazalo, da imajo prste v marmeladi," je povedal, ob tem pa je prepričan, da so nekateri mediji in javnomnenjske raziskave pristranski. "Le kako bo prišlo do sprememb, ki si jih vsi želimo, če ni možnosti, da se vsi enako predstavimo," se sprašuje.

Cilj tudi nova delovna mesta
Med glavnimi cilji njihovega volilnega programa je poleg prekinitve "dosedanjih škodljivih" vzorcev vladanja, vzpostavitve učinkovitega in odgovornega vodenja države in gospodarstva, zagona zelenih investicij in vzpostavljanja zelenih delovnih mest tudi decentralizacija države. Ta je po ocenah Krajnca ključna tudi za območje te volilne enote. "Želimo uvesti funkcionalne regije, predvsem pri delitvi pristojnosti iz centra preko regij na občine, kjer bo več možnosti povezovanja, tudi občin. Na tak način bo mogoče generirati več skupnih projektov, ti pa bodo prinašali nova delovna mesta," je povedal.

Kandidati stranke SMS – zeleni na decembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah v sedmi volilni enoti so Boris Sekol, Donald Keranović, Igor Serdinšek, Igor Jurišič, Marko Soršak, Miša Margan, Tanja Simonič, Valentino Polanec, Vera Čreslovnik ter predsednik sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Andrej Klobasa. Po njegovih besedah je stranka SMS – zeleni edina slovenska politična stranka, ki ni "obremenjena s kapitalisti", temveč ima ljudi, ki se zavzemajo tudi za druge.