Geslo SNS-a pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami je:
Geslo SNS-a pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami je: "Pometimo Slovenijo." Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
Zmago Jelinčič Plemeniti
Zmago Jelinčič: "SNS je vest slovenskega političnega prostora." Foto: BoBo
SNS v koalicijo celo s Kresalovo

Predsednik SNS-a Zmago Jelinčič je novinarjem na predstavitvi kandidatov in programa stranke za prihajajoče parlamentarne volitve povedal, da se bo priliv denarja v državni proračun povečal samo z znižanjem davkov.

Med programskimi cilji stranke je izpostavil takojšno ukinitev zakona o pravilih cestnega prometa, ukinitev sedanjih davčnih razredov in uvedbo novih, stranka bi izterjala vse davčne dolžnike, tudi za neplačane socialne prispevke. Uvedla bi dohodninsko olajšavo za nakup nepremičnin, urediti pa namerava tudi plačilne roke in uvesti pavšalni davek za mala podjetja in obrtnike, je zatrdil Jelinčič.

Reorganizirati želi delo policije, jo kadrovsko okrepiti s sposobnimi kadri. Ukinila bi trajni mandat sodnikov in tožilcev. Kot je dejal Jelinčič, se zavzemajo za 10 ministrstev in ukinitev državnega sveta.

"SNS bo prišel v parlament"
Jelinčič je poudaril, da če želijo slovenski volivci dobro svoji državi, bodo njegovo stranko izvolili v parlament, ker SNS je po njegovih besedah "vest slovenskega političnega prostora", brez katere bi ostalo 80 odstotkov nepravilnosti "pometenih pod preprogo ali pa sploh ne bi bile razkrite." Ne glede na javnomnenjske raziskave, ki kažejo, da se stranki ne bo uspelo uvrstiti v parlament, Jelinčič verjame, da se bo uvrstila v DZ.

Stranko bo na volitvah zastopalo 63 kandidatov, ki bodo kandidirali v vseh volilnih okrajih, stroški kampanje pa po zagotovilih predsednika stranke ne bodo presegli 50.000 evrov in jih bodo prispevali kandidati sami. Na volitve gredo s sloganom "Pometimo Slovenijo".

"Novi obrazi - projekti Milana Kučana"
Poudaril je, da stranke Gregorja Viranta, Zorana Jankovića in Matjaža Hanžka ne predstavljajo novih obrazov v slovenskem političnem prostoru, ampak po njegovem prepričanju predstavljajo projekt Milana Kučana, "da bi po volitvah ti trije prevzeli oblast in zagotovili vladanje t. i. levi politični sferi." Jelinčič je prepričan, da to potrjuje tudi datum predčasnih volitev. "Zakaj predsednik države Danilo Türk ni razpisal volitev 21. 11., ko bi jih lahko? Če bi imeli volitve 21.11. se ne bi mogli organizirati in registrirati kot stranke niti Janković, niti Virant, niti Hanžek," je pojasnil Jelinčič.

SNS v koalicijo celo s Kresalovo