Nissan 370Z nismo roadster je zaenkrat zgolj koncept, z velikim potencialom, da postane serijski model. Foto: Nissan
Nissan 370Z nismo roadster je zaenkrat zgolj koncept, z velikim potencialom, da postane serijski model. Foto: Nissan

Nissan 370z nismo roadster koncept je bil oblikovan z željo združiti najboljše iz sveta dirkalnikov in kabrioletov.
Nissan 370z nismo coupe je od septembra lani na prodaj v Evropi, zdaj pa so Japonci na avtomobilskem salonu v Chicagu razkrili še različico roadster. Za zdaj zgolj kot koncept, zelo verjetno pa bo sledila serijska različica, razkriva Nissanov podpredsednik prodaje za ZDA Fred Diaz.
Zmogljiv šestvaljnik
Koncept ima v primerjavi s standardnim 370z roadsterjem veliko unikatnih delov, od podvozja, elementov zunanjosti in notranjosti, vključno s 3,7-litrskim V6-pogonskim motorjem z močjo 257 kilovatov, sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom in izboljšanim nismo podvozjem.
Zunanjo obliko zaznamuje drugačen, še bolj mišičast odbijač, z večjo odprtino za zajem zraka, LED-dnevne luči, črno ohišje prednjih žarometov, drugačni pragovi in vzvratni ogledali. Za 19-palčnimi lahkimi platišči so nameščene zmogljivejše zavore, dodan je športni izpušni sistem, unikaten je zadnji spojler, narejen iz ogljikovih vlaken. V potovalni kabini je trikraki športni volan, izstopajo tudi Recarovi športni usnjeni sedeži ali sedeži iz alkantare.