Zavzeli so oder v Barceloni. Foto: Arhiv Joker Out
Zavzeli so oder v Barceloni. Foto: Arhiv Joker Out
Z Nachbarjem. Foto: Arhiv Joker Out
Z Nachbarjem. Foto: Arhiv Joker Out

Za zasedbo Joker Out, ki bo v drugem evrovizijskem predizboru 11. maja na oder stopila deseta po vrsti, je nepozaben konec tedna – uradno so začeli niz nastopov na uradnih "ogrevalnih" zabavah pred velikim glasbenim dogodkom. Prva na seznamu je bila Barcelona, kjer jim zagotovo ni bilo dolgčas.

Naporen urnik, a bilo je vredno. Foto: Arhiv Joker Out
Naporen urnik, a bilo je vredno. Foto: Arhiv Joker Out

Peterica je namreč opravila več kot 25 intervjujev, popila kavo z igralcem Darkom Perićem iz kultne serije La Casa de Papel (Money Heist), pomerila se je tudi z nekdanjim slovenskim NBA-igralcem Boštjanom Nachbarjem. Obenem so si v španskem mestu vzeli tudi čas za srečanje z oboževalci.

Seveda pa je bil vrhunec njihova prva izvedba skladbe Carpe Diem pred desettisočglavo množico. "Bilo je naporno, saj je bil naš urnik zelo zgoščen. Vsi nam govorijo, da je Slovenija letos opazna in prijetno presenečenje. Za turizem smo imeli le toliko časa, da smo skočili do Sagrada Famílie in na pravo špansko paello, pa še teh dveh stvari nam ni uspelo narediti v polni zasedbi," so povzeli Jokerji, ki so ob tem dodali, da je bil začetek odličen, saj so spoznali, kako stvari na teh dogodkih potekajo in kakšen je na njih utrip.

"Prva pot je bila vsekakor vredna vložka našega časa, denarja in energije," so še poudarili glasbeniki, ki so se letos uvrstili na seznam 100 vročih prihajajočih glasbenih izvajalcev v Evropi – tega vsako leto ustvarja Združenje neodvisnih glasbenih založb (IMPALA).

S polno paro naprej

Zažareli na azurni preprogi. Foto: Arhiv Joker Out
Zažareli na azurni preprogi. Foto: Arhiv Joker Out

Jure, Jan, Bojan, Nace in Kris ne bodo mirovali. Že 28. marca letijo v Liverpool, kjer bodo posneli video za naslednji singel. Aprila namreč izide pesem New Wave, angleška priredba uspešnice Novi val, pri kateri se jim bo pridružil tudi grammyjevec glasbenik Elvis Costello. V Liverpoolu bodo med drugim gostovali na Radiu BBC.

31. marca bo izšla še angleška različica evrovizijske pesmi Carpe Diem, ki pa jo bo skupina izdala pod okriljem založbe Universal. Kot je znano, bodo Jokerji nastopili s pesmijo s slovenskim besedilom. Sicer bodo prihodnji konec tedna znova preživeli na evrovizijskem ogrevanju – tokrat v Varšavi, že 2. aprila pa letijo naprej v Tel Aviv. Potem jih čakajo še Madrid, Amsterdam in London.

Vsak ponedeljek skupina na svojem kanalu na YouTubu objavlja tudi dokumentarno spletno serijo "Joker Out Carpe Diem Series", ki prinaša vpogled v zakulisje nastajanja angleškega albuma, Misije Liverpool in vsakdanjika priljubljene skupine izpod prstov vizualnega umetnika Marka Pirca.