Joker Out bodo na turneji pred Evrovizijo skušali dobiti čim več novih oboževalcev. Foto: Matic Kutin
Joker Out bodo na turneji pred Evrovizijo skušali dobiti čim več novih oboževalcev. Foto: Matic Kutin

Vrstni red, po katerem bodo v drugem evrovizijskem predizboru 11. maja predstavniki 16 držav zavzeli evrovizijski oder, je bil razkrit. Med njimi bo tudi slovenska zasedba Joker Out, ki bo nastopila deseta po vrsti. Pred njo bodo v liverpoolski dvorani odmevali zastopniki in zastopnice Danske, Armenije, Romunije, Estonije, Belgije, Cipra, Islandije, Grčije in Poljske. Po slovenskem nastopu se bodo zvrstile še točke Gruzije, San Marina, Avstrije, Albanije, Litve in Avstralije.

Pet tednov pred poletom v Liverpool, kjer bodo Slovenijo zastopali na letošnji Pesmi Evrovizije, bo peterica fantov v soboto v Španiji začela niz nastopov na uradnih "ogrevalnih" zabavah pred velikim glasbenim dogodkom. Pot jih bo v prihodnjih dneh vodila od Barcelone čez Varšavo, Tel Aviv, Madrid, Amsterdam in London do Liverpoola, ki pa ga bodo delovno obiskali že naslednji teden.

V tem mestu bodo namreč posneli videospot za naslednji singel New Wave in nastopili na radiu BBC. Singel New Wave je priredba njihove pesmi Novi val, za katero obljubljajo, da jo bodo posneli z znanim britanskim glasbenikom. Pesem bodo nato predstavili sredi aprila, to pa bo tudi napovedni singel za njihov angleški album, ki naj bi izšel sredi maja.

Na Evroviziji bodo nastopili s pesmijo Carpe Diem v slovenskem jeziku. Foto: Katja Kodba
Na Evroviziji bodo nastopili s pesmijo Carpe Diem v slovenskem jeziku. Foto: Katja Kodba

"Narediti je treba tisoč in eno stvar"

"Čeprav se morda zdi, da smo v zadnjem času nekoliko mirovali, so v resnici za nami zelo delovno intenzivni tedni priprav. Verjetno kar drži tisti rek, da se v zabavni industriji največ dogaja takrat, ko se najmanj vidi. Seveda živimo za ure, ko smo na odrih, ko pojemo, igramo in se družimo z ljubitelji naše glasbe, ampak da lahko tam res uživamo, je treba prej narediti tisoč in eno stvar. Pri tako velikih projektih, kot je Pesem Evrovizije, je priprav še veliko več, za povrh pa vmes ustvarjamo še angleški album in se dogovarjamo za poletne festivalske nastope v širši regiji," so dejali Joker Out, ki dodajajo, da že komaj čakajo na začetek druženj z glasbenimi kolegi in oboževalci Evrovizije po vsej Evropi.

Konec meseca marca bo izšla tudi angleška različica pesmi Carpe Diem. Kot je znano, bodo Nace, Jure, Bojan, Jan in Kris na Evroviziji nastopili s pesmijo s slovenskim besedilom.

V ponedeljek pa je skupina na svojem kanalu na Youtubu objavila tudi prvi del dokumentarne spletne serije, s katero bodo v tedenskih odmerkih stregli vsaj do konca Pesmi Evrovizije. "Joker Out Carpe Diem Series" prinaša vpogled v zakulisje nastajanja angleškega albuma, Misije Liverpool in vsakdanjika priljubljene skupine izpod prstov vizualnega umetnika Marka Pirca.

Skoraj polletni koncertni premor bodo nato 19. maja končali z nastopom na festivalu Seastar v Umagu, poleti bodo koncertirali tudi v Kragujevcu in na festivalu Pivo in cvetje v Laškem.