Slovenija v evrovizijski ogenj tokrat pošilja Joker Out. Foto: SOJ RTV SLO
Slovenija v evrovizijski ogenj tokrat pošilja Joker Out. Foto: SOJ RTV SLO

Pevec Bojan Cvjetićanin in Nace Jordan, člana slovenske skupine Joker Out, ki bo našo državo s pesmijo Carpe Diem maja predstavljala na Evroviziji v Liverpoolu, sta bila gosta radijske oddaje Notice.

V pogovoru z Nejo Jerant sta dejala, da ju veselijo odzivi na pesem iz tujine. "Veliko tujcev v komentarjih meni, da pesem zveni vintage in moderno hkrati, kar je res 'hudo'," je dejal pevec, ki je dodal, da ne razmišljajo veliko o tem, kakšne pesmi ustvarjajo.

Nace pa je dodal, da je velika razlika med njihovo izvedbo pesmi Carpe Diem v živo in avdiorazličico. Pojasnil je, da je na evrovizijskem kanalu pesem naložena v monorazličici, zato v refrenu zmanjka veliko elementov. Bojan je pojasnil, da so njihovo pesem narobe naložili, zato ni slišati dobro. "Če je ljudem celo taka različica všeč, smo veliko naredili," je dodal v smehu.

Joker Out – Carpe Diem

"Pisal sem o tem, kar smo počeli v Hamburgu"

Zasedba je pesem posnela v studiu v Hamburgu, Bojan, ki je napisal besedilo, pa je takoj, ko so ustvarili glasbo, vedel, da ne bo napisal ljubezenskega besedila. "Nisem zares vedel, o čem bi pisal. Besedila sem se lotil deveti ali deseti dan, ko smo bili v Hamburgu. Na papir sem izlil tisto, kar smo počeli v tistih dneh – počutili smo se zelo svobodne, ker smo bili daleč od doma, cel dan smo peli, plesali in ustvarjali glasbo. Imeli smo se zelo radi in zelo veliko smo igrali fliper."

Dodal je, da se mu zdi Evrovizija od leta 2004, ko je Evropo navdušila Ukrajinka Ruslana s poskočno pesmijo Wild Dances, "ena izmed treh najbolj kul stvari na svetu".

Treme za zdaj še ne čuti, a bo pred nastopom zagotovo živčen. "Vem, da smo pesem zmožni izpeljati v živo brez matric. To mi daje dovolj samozavesti, da vem, da bo s tehničnega vidika vse v redu. Me bo pa zagotovo stiskalo zaradi dejstva, da bom stal na največjem odru na svetu."

V smehu sta oba dejala, da priprave na nastop pred milijonskim evrovizijskim občinstvom vključujejo tudi osebnega trenerja. Tega si je sprva omislil Nace, a so tudi preostali člani prevzeli njegovo idejo. "Vsi bomo začeli telovaditi, verjamemo v rek Zdrav duh v zdravem telesu," je še dodal Cvjetićanin.

Nastopili bodo 11. maja

Joker Out bodo v Liverpoolu nastopili v drugi polovici drugega predizbora, ki bo potekal 11. maja. Točno kateri po vrsti se bodo predstavili, bodo pozneje sporočili z Evropske radiodifuzne zveze (EBU).

Slovenija se sicer na stavnicah uvršča na 31. mesto med 37 udeleženkami, čeprav mnoge države svojih skladb še niso predstavile. Na vrhu stavnic so Ukrajina, Švedska, Norveška, Finska in Češka. Hrvaška skupina Let 3, ki je s pesmijo Mama ŠČ! poskrbela za veliko razburjenja, je trenutno na 15. mestu.

Joker Out - Carpe Diem