Joker Outu in Costellu se še ni uspelo srečati v živo. Foto: Instagram/Joker Out
Joker Outu in Costellu se še ni uspelo srečati v živo. Foto: Instagram/Joker Out

Kot so zapisali člani skupine, je pesem "medgeneracijski poziv, da naj se pridružimo karnevalu pozitivnih sprememb v svetu, ki se navidezno sesuva okoli nas". Dodali so, da je bilo njihovo sodelovanje s Costellom "zapisano v zvezdah", saj je Britanec predstavnik avtentičnega novega vala, sebe pa so označili za "novi novi val".

Costello se je ob tem pojavil v znamenitem filmu Austin Powers, po katerem so tudi Joker Out svoj glasbeni slog poimenovali "shagadelic rokenrol". In še eno naključje – Costello je bil rojen v Liverpoolu, torej prav v mestu, ki bo maja gostilo letošnjo Evrovizijo.

Joker Out in Costello so videospot za pesem New Wave posneli na daljavo – Slovenci so svoje prizore posneli v Liverpoolu, Britanec pa se trenutno mudi v ZDA. "Lepa zgodba je to sodelovanje, moramo se še spoznati v živo," so dejali člani zasedbe na četrtkovi novinarski konferenci.

Gre sicer za angleško različico skladbe Novi val, ki pa je bila Costellu, čigar pravo ime je Declan Patrick MacManus, tako všeč, da je na svoj način obdelal angleški prevod besedila skladbe, ki ga je spisal pevec Bojan Cvjetićanin. "Elvis Costello je za nas zelo poseben človek in izvajalec na več ravneh. Sam po sebi je legendarno ime in dvakratni grammyjev nagrajenec. Že to, da posluša našo glasbo in se ga je tako dotaknila, da bi sodeloval z nami, nas zelo osrečuje," so še dodali Joker Out.

Za glasbo so poskrbeli Bojan Cvjetićanin, Leon Firšt in Žarko Pak, avtorja besedila sta Costello in Cvjetićanin, producent pa je bil Pak.

Skupina Joker Out se je sicer vrnila s šesttedenske turneje po evropskih mestih, na kateri se je družila z drugimi evrovizijskimi predstavniki in se spoznavala z evrovizijskim občinstvom. V torek jih čaka še brezplačni koncert v Ljubljani, nato pa že kmalu odletijo proti Liverpoolu. Nastopili bodo v drugem predizboru 11. maja deseti po vrsti. Samozavestno napovedujejo, da bo zanje vse drugo kot preboj v finalni večer razočaranje.

Gledalci si bodo uro pred začetkom prenosa drugega polfinalnega izbora v četrtek, 11. maja 2023, na TV SLO 2 lahko ogledali posebno oddajo Pot v Liverpool, v soboto, 13. maja 2023, pa bo ob 20. uri na TV SLO 1 na sporedu oddaja Pesem Evrovizije 2023 – zaodrje.