Novo različico pesmi so že objavili na svojem kanalu na YouTubu.

Jure, Jan, Bojan, Nace in Kris sicer ne mirujejo. Niz nastopov na uradnih "ogrevalnih" zabavah pred velikim glasbenim dogodkom so začeli v Barceloni, nato jih je pot vodila v Liverpool. Tam so posneli video za singel New Wave, angleško priredbo uspešnice Novi val, pri kateri se jim je pridružil tudi grammyjevec – glasbenik Elvis Costello. V Liverpoolu so med drugim gostovali na Radiu BBC.

Evrovizijska pot se je nadaljevala v Varšavi, že 2. aprila pa letijo v Tel Aviv, potem jih čakajo še Madrid, Amsterdam in London.

11. maja pa gre zares, Jokerji bodo kot deseti nastopili v drugem polfinalu. S pesmijo Carpe Diem v slovenskem jeziku se bodo potegovali za nastop v finalu Evrovizije 2023.

Pesem Carpe Diem naj bi bila sicer klic vsem, ki vedo, da je življenje več kot le to, kar vidimo na prvi pogled. Plesna himna je odraz celoletnega koncertiranja in uživanja v življenju članov skupine. Sporočilo je preprosto: s čimer koli te življenje sooči, sta glasba in ples vedno pravi odgovor. Skladba z refrenom, ki gre hitro v uho, poudarja pomembnost reka: užij dan.