Kim Cattrall je imela med snemanji Seksa v mestu največ nesoglasij z glavno igralko Sarah Jessico Parker. Foto: AP
Kim Cattrall je imela med snemanji Seksa v mestu največ nesoglasij z glavno igralko Sarah Jessico Parker. Foto: AP

Cattrall je del znamenite četverice, ki jo poleg nje sestavljajo še Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon in Kristin Davis. V televizijsko zgodovino so se zapisale po humoristični seriji Seks v mestu, v kateri so kot štiri prijateljice skupaj reševale težave z moškimi, spolnostjo, financami, službo in stvarmi, ki jih prinese življenje.

Leta 2021 je nato na male zaslone prišlo nadaljevanje kultne serije, imenovano In kot bi mignil ..., v katerem pa se Cattrall nikoli pojavila. Javno je namreč spregovorila o sporu s Sarah Jessico Parker, v seriji pa je bila Samanthina odsotnost pojasnjena s tem, da se je preselila v London in se oddaljila od prijateljic.

V drugi sezoni serije, ki jo bodo začeli prikazovati junija, pa bodo gledalci lahko znova videli liberalno, neposredno, zapeljivo Samantho Jones, ki se ne ozira na pravila družbe in gre po svoji poti. Kot piše revija Variety, naj bi se v prizoru po telefonu pogovarjala s Carrie, ki jo upodablja Parker. Prizor so posneli tako, da Cattrall med snemanjem ni imela nikakršnih stikov s preostalimi člani zasedbe.

Kot še piše revija, je obleke za omenjeni prizor Kim Cattrall izbrala kar Patricia Field, kostumografka, ki je poskrbela tudi za vse modne izbire v seriji Seks v mestu, v prvi sezoni serije In kot bi mignil ... pa ni več sodelovala.

Cattrall je že lani tudi jasno povedala, da nima nikakršne želje nastopati v morebitnem tretjem filmu o newyorški četverici (ki so ga pozneje tako ali tako odpovedali), saj se ji zdi, da je bilo šest sezon nanizanke in dva filma preprosto dovolj. "S tem, ko veš, kdaj je dovolj, pokažeš veliko preudarnosti. Poleg tega nisem želel ogroziti tega, kar mi je ta nanizanka pomenila. Jasno mi je, da moram naprej, a po drugi poti," je dejala lani.

Leta 2017 je v pogovoru s Piersom Morganom spregovorila tudi o napetosti med njo in Sarah Jessico Parker. "Mislim, da bi bila lahko prijaznejša. Res mislim, da bi bila lahko prijaznejša. Ne vem, kaj je bil njen problem." Parker je pozneje dejala, da so ji njene pripombe "zlomile srce".

Znamenita četverica na premieri filma Seks v mestu v Londonu leta 2008. Foto: EPA
Znamenita četverica na premieri filma Seks v mestu v Londonu leta 2008. Foto: EPA

Ko so napovedali serijo In kot bi mignil ..., pa je Parker o odsotnosti dolgoletne soigralke dejala: "Nismo je prosili, da bi sodelovala v njej, ker je jasno povedala, da to ni nekaj, kar bi želela nadaljevati. Ker tudi nam ne bi bilo več prijetno, nam ni prišlo na misel, da bi jo povabili. Ne želim je obrekovati, gre le za spoznanje," je dejala.

Kim Cattrall je dejavna v drugih vlogah. Nazadnje je nastopila v seriji Kako sem spoznal svojega očeta in v komediji Roberta De Nira Moj fotr (About My Father).