Lagerfeld se menda te dni ukvarja tudi z oblikovanjem poročne obleke za svojo muzo, Keiro Knightley, ki načrtuje poroko z Jamesom Rightonom iz zasedbe Klaxons. Foto: BoBo
Lagerfeld se menda te dni ukvarja tudi z oblikovanjem poročne obleke za svojo muzo, Keiro Knightley, ki načrtuje poroko z Jamesom Rightonom iz zasedbe Klaxons. Foto: BoBo

Britanska igralka je namreč že oglaševalske kampanje za parfum Coco Mademoiselle - za to delo jo je izbral sam "Kaiser" in jo opisal kot eno svojih muz -, zdaj pa bo v kratkem filmu upodobila mlado Gabrielle (Coco) Chanel. Film bo postavljen v francosko obmorsko vasico Deauville, kjer je modna oblikovalka tik pred začetkom prve svetovne vojne (leta 1913) ob izdatni finančni pomoči svojega ljubimca, bogatega britanskega aristokrata Arthurja "Boya" Capela, odprla svoj (prvi) butik.

Iz njega je v letih, ki so sledila, nastala ena najprestižnejših modnih znamk na svetu, katere kreativni del danes vodi ravno Lagerfeld. Ta se je z vsem srcem vrgel v priprave na praznovanje 100. obletnice modne hiše.

Premišljeno "podelil" vloge
Sam bo režiral film, sam pa je izbral tudi igralsko ekipo - poleg 27-letne Britanke so svoje vloge dobile še manekenka Stella Tennant, igralka in hči Lagerfeldove dolgoletne prijateljice lady Amande Harlech, Tallulah, Cocojino teto Adrienne bo upodobila francoska igralka Clotilde Hesme, v filmu pa bodo videli še manekena Brada Kroeniga in njegovega štiriletnega sina Hudsona, ki je sicer Lagerfeldov krščenec.

Poleg tega je 70-inšenekajletni (natančno leto njegovega rojstva ni znano) oblikovalec sam poskrbel za scenografijo. Film bodo premierno prikazali na Chanelovi prireditvi, ki bo maja v Singapurju.

To bo že drugi kratki film
To sicer ne bo Lagerfeldov režijski debi, saj je že pred dvema letoma napisal scenarij in nato tudi režiral kratki film z naslovom The Tale of a Fairy. Poskusil se je tudi v igranju, in sicer leta 2006, ko je v filmu La Doublure upodobil samega sebe. Znano je, da je Nemec navdušen fotograf, izdal je več knjig o tem in leta 1996 dobil nagrado nemškega fotografskega združenja.

Spodaj si lahko ogledate oglas, ki ga je Keira Knightley posnela za Chanel in Lagerfeldov prvi kratki film za Chanel iz leta 2011.