Jonshel Alexander je imela v Zvereh južne divjine eno ključnih vlog (na sliki skrajno levo). Foto: IMDb
Jonshel Alexander je imela v Zvereh južne divjine eno ključnih vlog (na sliki skrajno levo). Foto: IMDb

Policija je sporočila, da je Alexander v soboto zvečer sedela s prijateljem v parkiranem avtomobilu, ko je še neznani storilec oba ustrelil. Ona je bila na kraju mrtva, moškemu, za katerega policija sumi, da je bil tarča napada, pa se je uspelo odpeljati do bolnišnice, poroča AP. Preiskovalci so sporočili, da so locirali vozilo osumljenca, rjav poltovornjak.

Sorodna novica Quvenzhané Wallis, najmlajša oskarjevska nominiranka

Jonshel Alexander je pri 12 letih dobila vlogo Joy Strong v Zvereh južne divjine (2012), pri čemer je na avdiciji premagala okoli 4000 kandidatk za to vidnejšo stransko vlogo.

Film režiserja Benha Zeitlina se osredotoča na revno skupnost v močvirju na obrobju New Orleansa, v njem pa je v glavnih vlogah zaigrala vrsta domačinov iz Louisiane, naturščikov brez igralskih izkušenj.

Zveri južne divjine, ki smo jih gledali tudi na Liffu leta 2013, je pobral glavne nagrade na filmskih festivalih, kot sta Cannes in Sundance, in bil nominiran za štiri oskarje, vključno za najboljši film in najboljšo žensko vlogo.

Za to je bila nominirana Quvenzhané Wallis, ki je z devetimi leti postala najmlajša nominiranka za glavno žensko vlogo. "Ko smo snemali, sva bili vedno skupaj, in želim si, da bi lahko zavrtela čas, da bi te znova videla. Rada te imam. Toliko ljudi te bo tako zelo pogrešalo," je zapisala na Instagramu danes 18-letna Wallis.

"Luč, ki je močno gorela"

Mama ubite Jonshel Shelly Alexander je za Times-Picayune povedala, da so se ustvarjalci Zveri južne divjine "zaljubili" v njeno hčerko.

"Odločna je bila, da bo v tem filmu. Zaljubili so se v Jonshel. V vse je vnesla toliko življenja. Jonshel je bila uporniška, bojevita, nabrita, razvajena. Vse je moralo biti po njenem. Rekla je, jaz bom dobila to vlogo," se spominja.

Zeitlin je Jonshel opisal kot "povsem edinstveno, nepozabno, silo narave". "Bila je resnično luč, ki je tako močno gorela," je dodal. Zeitlin, ki je v stiku z družino Alexander, vse odkar je izvedel za streljanje, je dejal, da ga je novica povsem dotolkla.

Jonshel Alexander je za seboj zapustila enoletno hčerkico De-vynne Robinson. Zveri južne divjine je bil njen prvi in zadnji film, da bi preživljala sebe in hčerko, je zadnja leta delala kot hostesa v restavraciji.