Pri Qantasu menijo, da mednarodni letalski promet letos še ne bo mogoč. Foto: EPA
Pri Qantasu menijo, da mednarodni letalski promet letos še ne bo mogoč. Foto: EPA

Takšni "poleti nikamor" so bili priljubljeni že v 90. letih 20. stoletja in prav Qantas je bil eden izmed prvih prevoznikov, ki jih je začel ponujati. Program vključuje vzlet in pristanek na istem letališču, vmes pa si potniki kar iz letala ogledajo nekatere največje turistične znamenitosti države in se ustavijo na različnih krajih. Med možnostmi so potapljanje na tropskem otoku, gurmanski obrok ali preizkušanje vina.

Tako se skuša družba vsaj malo izkopati iz rdečih številk in zvabiti ljudi znova na krov. Letala Boeing 737 bodo vzletala v Brisbanu, Melbournu in Sydneyju, cena za takšno enodnevno dogodivščino pa se bo začela pri 477 evrih, piše BBC.

Kdaj se bo na letališča vrnil živžav? Foto: EPA
Kdaj se bo na letališča vrnil živžav? Foto: EPA

Avstralci so črnogledi glede odpiranja državnih meja, saj menijo, da mednarodni poleti še vse letošnje leto ne bodo mogoči. "Od vlade želimo vsaj zagotovilo, da se na določeni časovni točki, ko bo cepljenih že veliko ljudi, meje ne bodo več zapirale. Popotniki so namreč zaradi hitro spreminjajočih se pravil zelo zmedeni, saj jih skrbi, da bodo ostali ujeti kje na poti. To je nevzdržno," je dejal eden izmed vodilnih v družbi Andrew Parker.

Letalske družbe v Aziji in Oceaniji se na trenutne zaostrene razmere odzivajo po svoje. Tajska družba Thai Airways je tako pred dnevi sporočila, da bo v naslednjih nekaj letih odpustila kar 50 odstotkov uslužbencev. Na omenjenem območju so letos januarja v primerjavi z istim mesecem lani potovali le štirje odstotki ljudi.