Za vsak slučaj ni nepriporočljivo, če sabo vzamete tudi večnamenski nožek. Nikoli ne veste, kdaj vam bo prišel prav. Foto: EPA
Za vsak slučaj ni nepriporočljivo, če sabo vzamete tudi večnamenski nožek. Nikoli ne veste, kdaj vam bo prišel prav. Foto: EPA
Rutka
Rutka je lahko vse prej kot modni dodatek na vaših potovanjih. Foto: EPA

Le redki pomislijo na najhujše, ko pripravljajo svoje kovčke za nepozaben oddih ali druga potovanja. Na spletni strani msnbc.com pa so mnenja, da so nekateri predmeti absolutno potrebni, ob tem pa ne želijo, da postanete naslednji MacGyverji.

Električni podaljšek
Primanjkuje vtikačev na letališču? Električni podaljšek bo rešil to zagato. Zdaj vam ne bo treba več polniti vašega iPoda v hotelski sobi. Z električnim podaljškom boste lahko napolnili vso svojo elektroniko na enem mestu.

Rutka
Seznam uporabe rutk je dolg: v trenutku lahko postane ročna brisačka, robček za čiščenje leč, očesna maska, modni dodatek, šal, sredstvo za hlajenje. V najbolj neprijetnih trenutkih pa tudi postane tudi opora za izpahnjeno roko ali celo del cule, ki jo vržete čez ramo.

Lepilni trak
Od lepljenja raztreščenih kovčkov do odstranjevanja niti na oblačilih - lepilni trak je vedno večnamenski pripomoček.

Potovalna skodelica
Med potovanji je lahko skodelica ustrezen in do okolja prijazen nadomestek plastičnih kozarčkov. Prav tako pa lahko skodelico uporabite za shranjevanje majhnih spominkov, ki jih kupite na potovanjih.

Vlažne brisačke
Niso samo za otroke. Z njimi lahko v sekundi ubijete bakterije na vaših rokah, ki so na vseh javnih površinah.

Silikonska potovalna steklenica
Odlična zaščita, da vaša sončna ali vlažilna krema ali drugi lasni pripomočki ne bodo stekli iz vašega ročnega kovčka in v njem naredili pravi nered.

Sponke
Se je odtrgal gumb na hlačah? Pokvarila zadrga? Hitra rešitev so sponke.

Torba iz blaga
Številne trgovine po svetu računajo dodatno za plastično vrečko. S priročno torbo iz blaga teh težav ne boste imeli.