Na Pohorju so za zdaj zelo zadovoljni. Foto: BoBo
Na Pohorju so za zdaj zelo zadovoljni. Foto: BoBo

Polovica tistih, ki so v preteklem tednu obiskali mesto Maribor, so bili domači gostje, veliko je bilo tudi Avstrijcev. Monika Jurišič Hlevnjak pojasnjuje, da je bila večina nastanitvenih kapacitet sicer zasedena zunaj mesta, na Pohorju in v okolici. "Zasedenost kapacitet je bila nekje od 70- do 80-odstotna, nekateri ponudniki pa poročajo celo o 100-odstotni zasedenosti," dodaja.

Lepo vreme na Pohorje privablja rekordno število smučarjev

Največ prenočitev, nekje polovico so ustvarili Slovenci, veliko je bilo tudi Madžarov in Hrvatov. Tudi upravljavci smučišč ugotavljajo, da med gosti prevladujejo prav ti turisti. "Ni se moglo bolje izteči, čudovite zimske razmere, počitnice, veseli otroci in rekorden obisk. Dnevno smo imeli tudi več kot 5000 obiskovalcev," je povedal Marko Rataj, vodja smučišč v Mariboru.

Konec tedna Maribor gosti tekmi evropskega pokala in pokala Mednarodne smučarske zveze, kar bo dobra popotnica za pripravo Zlate lisice prihodnje leto. Tudi hotelirji so zadovoljni. Dagmar Pečovnik je povedala, da je ob koncih tedna veliko najmlajših gostov, zdaj pa pričakujejo nekoliko več gostov s primorskega konca. V Mariboru računajo tudi na to, da bo kljub toplemu vremenu prihodnji teden smučarija na Pohorju potekala nemoteno.