Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Naravna katastrofa je naplavila tudi obilo dobrih zgodb. Ena takih je akcija 11-letne Naje Kugler z Raven na Koroškem. Ko je videla, kakšno razdejanje je pustila narava in kako požrtvovalno pomagajo gasilci, je postavila stojnico s svojimi ročno izdelanimi zapestnicami in začela zbirati prostovoljne prispevke za gasilce. Do zdaj je zbrala že neverjetnih 9300 evrov, akcijo, pri kateri ji pomagata mama in mlajši brat, pa bo še nadaljevala.

Deklica Naja pomaga gasilcem

11-letna Naja je zapestnice začela izdelovati med poletnimi počitnicami, ko si je zlomila nogo in si je tako krajšala čas. Po naravni nesreči pa je želela pomagati. "Ko je mama na Facebooku prebrala, da gasilci zbirajo prostovoljne prispevke, sem dobila idejo, da bi pač prodajala zapestnice, pa s tem zbirala denar za gasilce," je povedala. Postavila je stojnico in ljudje so rade volje prispevali. Na Prevaljah, v Mežici in v Črni je skupno zbrala več kot 9000 evrov prostovoljnih prispevkov.

"Ja super, malo je takih, toliko starih, kot je ona, da so se tako zavzeli," je dejala ena izmed zadovoljnih lastnic nove zapestnice. Naja jih je naredila že 500. "Včasih, ko sem prodajala, sem jih delala kar sproti, ampak jih ne utegnem tako sproti delati, ker kar veliko hodijo," je še povedala.

"To, kar je deklica naredila, je neverjetno. Sploh od otroka, da sočustvuje, da sploh je tako akcijo sposobna izpeljati. Res smo hvaležni za vsak evro, ki pride," je povedal Rok Šušelj, poveljnik PGD-ja Črna na Koroškem. Naja se bo odpravila še v Mozirje in Dravograd. V vsakem kraju zbran znesek podari lokalnim junakom za nakup opreme, ki jo potrebujejo za delo.