Sopranovi so se iztekli lani, oboževalci pa se še kar ne morejo nasititi te ameriške serije. Foto: Reuters
Sopranovi so se iztekli lani, oboževalci pa se še kar ne morejo nasititi te ameriške serije. Foto: Reuters
Oprava, ki je vzbudila največ zanimanja. Foto: AP

Gre za obleko, ki jo je imel oblečeno Tony Soprano, ko ga je njegov za demenco obolelI stric Junior ustrelil v trebuh v premiernem delu Sopranovih.

Christie's v New Yorku prinesli izkupiček dneva - ki pa gre v dobrodelne namene (za vojake, ranjene v Iraku in Afganistanu - projekt, še posebej pri srcu Gandolfiniju).

Sopranove boksarice šle za med
Vse skupaj je Tonyjeva oprava prinesla 187.750 dolarjev. Drugi najbolje prodajan predmet na dražbi je bil štiridelni set boksaric, spodnje majice, copat in modro-rumenega kopalnega plašča, s katerimi je Tony večkrat paradiral v svoji newjerseyjevski graščini. Cena? 21.250 dolarjev.

Dražitelji so bili zadovoljni tudi s 13.750 dolarji, kolikor jih je v blagajno prinesla rjava halja z robom barve sivke in všitim S-om. Tony je omenjeno opravo nosil v pilotu.

Vsi predmeti močno presegli izklicno ceno
Gandolfini, ki mu je vlogo mafijskega šefa in družinskega očeta iz New Jerseyja prinesla tri emmyje, je po koncu serije produciral in nastopil v posebni HBO-jevi oddaji Alive Day Memories: Home From Iraq. Včeraj je bil osebno prisoten na dražbi, kjer je opazoval, kako so predmeti kar po tekočem traku presegali ocenjeno vrednost 1.500 dolarjev.

Poleg celotne Gandolfinijeve garderobe, ki je bila razdeljena na 25 delov, so bili na prodaj tudi kostumi, ki so jih nosili Domanic Chianese (Junior Soprano), Tony Sirico (Paulie Walnuts) in Robert Iler (A. J. Soprano).

K. S.