"Sem zelo sramežljiv in maska ​​mi daje veliko svobode, da povem svoje mnenje in se izrazim." Foto: Reuters

Pri znamenitem obelisku v argentinski prestolnici se je zbralo morje ljudi, ki so bili oblečeni v oprijeta modra oblačila in rdeče maske. Njihova želja je bilo podreti svetovni rekord za zbor največ oseb, oblečenih v Spider-Mana, na enem javnem dogodku.

Organizatorji so udeležence prosili, naj se podpišejo, obenem pa so jih za dokumentacijo tudi fotografirali. Foto: Reuters
Organizatorji so udeležence prosili, naj se podpišejo, obenem pa so jih za dokumentacijo tudi fotografirali. Foto: Reuters

Od junija si rekord lasti Malezija, kjer se je zbralo kar 685 oboževalcev v kostumu slavnega superjunaka, argentinski vplivnež Uki Deane, ki je za dogodek v Buenos Airesu dal pobudo prek družbenega omrežja Instagram, pa naj bi bil prepričan, da jim naziv rekorderja Guinnessove knjige rekordov ne uide.

"Želel sem, da pride 700 ljudi, po našem štetju pa nas je bilo veliko več. Imamo več kot 1000 podpisov," je povedal novinarjem na dogodku. Organizatorji so namreč udeležence prosili, naj se podpišejo, obenem pa so jih za dokumentacijo, ki jo bodo posredovali Guinnessovi knjigi rekordov, tudi fotografirali. "Noro je, kaj povzroči Spider-Man. Daje mi ogromno veselja," je še dodal 33-letni organizator, poroča Reuters.

Zbrani, oblečeni v lik, ki sta ga ustvarila Stan Lee in Steve Ditko, so v Buenos Airesu veselo ploskali in peli. Eden izmed udeležencev je kostum Spider-Mana dopolnil z modro-belo črtastim argentinskim nogometnim dresom, drugi je nosil poslovno obleko z rdečo kravato, ki se je ujemala z masko superjunaka. "Sem zelo sramežljiv in maska ​​mi daje veliko svobode, da povem svoje mnenje in se izrazim," je dejal 25-letni nogometni trener Juan in poudaril, da se v obleki Spider-Mana počuti močnega.